Monstertruck gör en "360" i luften

Är det möjligt för en flera ton tung monstertruck att göra en baklängesvolt i luften? Ja, bevisligen. Vi har hittat ett filmklipp på YouTube som...
Annons

Är det möjligt för en flera ton tung monstertruck att göra en baklängesvolt i luften? Ja, bevisligen. Vi har hittat ett filmklipp på YouTube som visar Cam McQueen när han slår på lustgasen i fel (rätt?) ögonblick.

Monstertruck gör en "360" i luften

Med nästan ingen ansats alls sätter Cam McQueen full fart mot rampen och kommer väldigt högt upp i luften med sin monstertruck. Hur det slutar? Klicka på bilden för att länka till YouTube.

Antingen gillar man monstertrucks eller så tycker man bara att de är löjliga. Men man kan inte säga annat än att förarna besitter en alldeles speciell körteknik och förmodligen inte ens kan stava till ordet rädsla.

Under avdelningen ”fredagstrams” kan vi inte undanhålla er det här mycket korta – 18 sekunder – men spektakulära filmklippet på YouTube från Jacksonville, Florida, 28 februari. Det är föraren Cam McQueen som satsar fullt upp för en ramp och förmodligen drar i motorn alldeles för mycket lustgas. Resultatet är ett hopp som får bilen att slå runt baklänges med sådan hastighet att den faktiskt gör en ”360”, det vill säga ett fullt varv runt sig själv, i luften.

Det finns flera försök att utföra den här bedriften i en monstertruck, men inte inne på en trång arena – vad vi vet, men ni läsare har kanske hittat filmer som visar motsatsen? Travis Pastrana gjorde ett självmordsliknande försök förra året (kolla på denna sajt) och det finns även ett mera lyckat försök på den här länken. Se Cam McQueens ”360” genom att klicka på bilden ovan eller på den här länken.

Annons
Annons
Rulla till toppen