VW Golf R: Super-Golfen provkörd

R är den vassaste Golfen någonsin - problemet är att detta varken hörs eller syns. Varför? Vi provkör denna monster-Golf i oskuldsfulla kläder...

Bild 354448

Golf R är en snäll ulv i fega fårakläder. Notera att denna provkörning publicerades första gången i auto motor & sport, nummer 2-2010.


Smaka på det här: en Golf som gör 0-100 på 5,5 sekunder! Med DSG-låda är det faktiskt sant, men med den standardmonterade manuella lådan behövs ytterligare två tiondelar. Våldsamt snabbt, även det.

Det råder inget tvivel om att Golf R är en riktig smällkaramell, om man studerar specifikationerna. Motorn är hämtad från Audi S3, en fyrcylindrig turbomatad tvålitersmaskin på 270 hästar och 350 Nm. Lägg till detta den senaste generationen fyrhjulsdrift från Haldex och en vintersmiskarbil av rang börjar utkristallisera sig, eller hur!
Bild 354449

Diskretion är ledordet när det gäller Golf R. Inte mycket skvallrar om att detta är den hårigaste Golfen någonsin. 0-100 går på 5,5 sekunder...


Som alltid när det gäller Volkswagen i allmänhet och Golf i synnerhet, är byggkvaliteten oerhört bra exteriört såväl som interiört. Golf R är inget undantag, snarare tvärtom. Framstolarna har djup skålning och sidostödet är massivt. Man känner sig helt inkapslad i stolen och den greppvänliga ratten ligger perfekt i händerna. Körställningen är riktigt fin tack vare goda inställningsmöjligheter.

Vi rullar iväg och det första intrycket är att bilen är förbluffande komfortabel att åka i. Trots 18-tummare i dimension 225/40 både fram och bak är det långt ifrån stötigt eller obekvämt - och faktiskt riktigt tyst.
Kanske alltför tyst? Ja, gillar man råbarkade GTI-bilar som
Bild 354450

Klicka för tekniska data och omdöme.

Ford Focus RS och Honda Civic Type-R lär man troligen inte falla pladask för Golf R, för det här är mer en vardagspraktisk GTI än ett eldfrustande monster. Tvålitersmotorn under huven gör inte mycket väsen av sig, och när man hör den saknar man gamla sexcylindriga R32 mer än någonsin. Även avgasljudet är väldämpat, men vid hastiga gasuppsläpp kan det gurgla lite diskret ur de centralt monterade avgaspiporna.
Så är detta världens mesigaste GTI? Nej, verkligen inte. Det bara ser ut så. Förutom LED-ljusen i fronten, diskreta R-emblem fram och bak, en liten takspoiler och nämnda avgasrör är det en Golf - inget mer. Men den går desto värre!

Det är roligare när bilar är diskreta och kan överraska vid trafikljusen.
592
86