Nya BMW M5 kan bli fyrhjulsdriven

Att BMW:s nya supersedan M5 blir turboladdad och får dubbelkopplingslåda vet vi. Men nu kommer rapporter om att den dessutom kan få – fyrhjulsdrift! BMW...
Annons

Att BMW:s nya supersedan M5 blir turboladdad och får dubbelkopplingslåda vet vi. Men nu kommer rapporter om att den dessutom kan få – fyrhjulsdrift!

Nya BMW M5 kan bli fyrhjulsdriven

BMW M5 i generation F11 får många nyheter jämfört med tidigare generationer. Men ännu vet vi inte om någon Touring-version är planerad. KLICKA FÖR STÖRRE

BMW M5 presenterades i konceptform på bilsalongen i Shanghai i april. Nu hävdar insatta källor inom BMW till brittiska tidningen Autocar att nya BMW M5 blir fyrhjulsdriven.

Ännu finns ingen information om BMW:s fyrhjulsdriftssystem xDrive kan bli standard eller tillval. BMW vill inte kommentera informationen, men BMW M-chefen Albert Biermann har sagt till Autocar att "det kommer några fyrhjulsdrivna överraskningar i M-bilarna i framtiden".

Nya BMW M5 kan bli fyrhjulsdriven

Här under konceptversionen av nya BMW M5 hittade vår reporter Mikael Johnsson ingen drivaxel bakom framhjulet. Men eftersom nya M5 bygger på generation F11 av 5-serien, som redan finns med fyrhjulsdriftssystemet xDrive, är det inte alls att tekniken sprider sig även till M5. KLICKA FÖR STÖRRE

Vår reporter Mikael Johnsson besökte BMW Motorsports huvudkontor i München i april för att se presentationen av BMW Concept M5. Vid en kort inspektion under bilen såg han ingen drivaxel vid framhjulet.

Vi lär få veta alla detaljer i samband med att den produktionsfärdiga versionen av BMW M5 presenteras i höst på Frankfurtsalongen. De första leveranserna börjar våren 2012. Den dubbelturboladdade V8:an ska göra F10-versionen av M5 snabbare än den tidigare E60-generationen. Den ska samtidigt vara 25 procent snålare, tack vare dubbelkopplingslådan M-DCT som utvecklats i samarbete med Getrag, start/stopp-system och bromskraftåtervinning.

Nya BMW M5 kan bli fyrhjulsdriven

Premiärvisningen av BMW M5 Concept var välbesökt och ägde rum hos BMW i München. KLICKA FÖR STÖRRE

Annons
Annons
Rulla till toppen