OFFICIELL: Toyota Yaris i ny kostym

Toyota har nu släppt bilder på nya Yaris som finns hos återförsäljarna i oktober. Vi hoppas på den fräcka hybriden HSD Concept som visades i...
Annons

Toyota har nu släppt bilder på nya Yaris som finns hos återförsäljarna i oktober. Vi hoppas på den fräcka hybriden HSD Concept som visades i Genève.

OFFICIELL: Toyota Yaris i ny kostym

Mer aggresiva former och veck i karossen. Tydligen är de specialutformade i vindtunnel för så effektiv aerodynamik som möjligt. Klicka för större bild.

Nya Toyota Yaris är baserad på Toyotas HSD Concept som visades upp på Genève-mässan i mars i år. Som väntat har Yaris fått den ansiktsbehandling som ligger i linje med det nya formspråket, med lite kantigare drag och fler karossveck. Den stora skillnaden hittar vi inuti kupéutrymmet där instrumentklustret, som tidigare återfanns i mitten, nu sitter planerat mitt framför föraren.

OFFICIELL: Toyota Yaris i ny kostym

Helt ny inredning med analoga mätare och stor pekskärm till entertainment-systemet. Klicka för större.

De något svårtydda digitala instrumenten har fått ge plats åt konventionella runda mätare. Föraren får nu lättläsliga instrument men blir av med de dubbla handskfack som fanns på utgående Yaris. Nya Yaris får också en stor pekskärm för entertainment-systemet som även fungerar som monitor för backkameran.

OFFICIELL: Toyota Yaris i ny kostym

Klicka för större.

Vad gäller drivlinor kan vi hoppas på HSD (Hybrid Synergy Drive) med möjligheten att köra enbart på eldrift. Om taket också kommer bestå av solceller återstår att se. Bensinmotorerna kommer troligtvis sträcka sig från den lilla trecylindriga tusenkubikaren på 69 hk upp till en 1.3-liters bensinare med antingen sexväxlad manuell eller automatisk låda och 100 hk. Som dieselalternativ finns en 1.4-liters motor med 90 hk med sexväxlad manuell eller automatisk låda. Alla motorerna är Euro 5-klassade.

Yaris dyker upp hos återförsäljarna i höst och vi lovar att återkomma med en provkörning.

OFFICIELL: Toyota Yaris i ny kostym

OFFICIELL: Toyota Yaris i ny kostym

Annons
Annons
Rulla till toppen