Porsche producerar fler Cayenne

Porsches lyx-suv Cayenne är så populär att väntetiden är uppemot 12 månader på vissa marknader. Nu har Porsche sagt att det är oacceptabelt och att produktionskapaciteten måste ökas. Dessutom filar de på en ny sportbil som ska hamna över 911 i produktsegmentet.
Annons

Porsche producerar fler Cayenne

Efterfrågan på Porsches storsäljare Cayenne är enorm och Porsche planerar åtgärda det genom en ökning av produktionen från tio till 20 procent med början 2012. Försäljningen av Cayenne har ökat med 37 procent under årets första hälft och väntetiderna vissa marknader, däribland Kina, är uppemot 12 månader. 
I en intervju sade Porsches försäljngschef Bernhard Meier: ”Vi letar nu efter möjligheter att öka produktionskapaciteten så vi kan möta våra kunders efterfågan bättre.”

Under 2010 tillverkade Porsche 97.000 fordon och innan 2018 planerar man ha en tillverkning på runt 200.000 fordon. Detta ska ske genom samarbete med Volkswagen, som är delägare i Porsche, och med tillägget av den kompakta suv:en Cajun, samt en ökning av försäljningen på nya marknader. 
Försäljningen på den så viktiga USA-marknaden ökade med 42 procent under de första sex månaderna 2011 trots att marknaden fortfarande är rätt instabil efter finanskraschen 2007. Dock förväntar man sig på Porsche en återgång till samma försäljningsnivåer som innan kraschen inom kort. 

Det ryktas nu även om att Porsche ska tillverka en modell som kommer hamna mellan den kommande 918 Spyder och den nuvarande toppmodellen GT2 RS. Bernhard Meier sade att Porsche undersöker möjligheterna att fylla det gapet och att det än så länge ser lovande ut på pappret. Den som lever får se.

Annons
Annons
Rulla till toppen