Renault visar EV-koncept

Bilsalongen i Frankfurt har inte premiär förrän i september men Renault kunde inte hålla sig till dess utan släpper bilderna på sitt EV-koncept Frendzy redan nu. Mindre och större än en VW Touaran på en och samma gång.
Annons

Renault visar EV-koncept
Renault Frendzy EV-koncept.

Renault hårdsatsar på ny teknik och har på senare tid visat upp flera spännande koncept med elektrisk drivlina. Nu har de smugit ut bilder och information om sin nya allt-i-allo Frendzy som är tänkt att ha premiär på Frankfurt-salongen i september. Renault Frendzy riktar sig både till familjen och till de som skulle behöva en rymlig bil i sitt affärsutövande, såsom hantverkare eller budchaufförer. 

Frendzy är den fjärde i raden av sex konceptbilar som ska visa Renaults nya designspråk. Den följer i spåren av sportbilen DeZir, crossovern Captur och MPV:n R-Space som alla delar det nya utseendet med ett stort Renault-märke i fronten.

Renault uppger att Frendzy delar drivlina med Kangoo Z.E. och att den således får en räckvidd på 16 mil på en laddning och en toppfart på ca 130 km/h. Renault har även utvecklat en hel del ljud som får bilen att låta under framfart eftersom ljudlösa bilar kan ställa till problem i trafiken för fotgängare och cyklister som inte märker av den.


Renault visar EV-koncept
Renault Frendzy har en lastningskapacitet på 2.250 liter enligt Renault.

För att underlätta smidig i- och urlastning har Frendzy inga b-stoplar och det finns också en skjutdörr på passagerarsidan som innehåller en skärm på 37-tum som kan visa meddelanden. Inuti har Renault försett Frendzy med smarta lastningslösningar med magnetfästen för valfri placering eller urtagning. Självklart finns det också stämningsbelysning i grönt eller orange.

En tablet-dator fungerar som bilens hjärna och integreras i instrumentpanelen och man kan då surfa på webben och överse de olika aktiviteterna man gör med bilen i affärssyfte. Om Frendzy istället utnyttjas privat av familjen blir tableten en spel- eller videomonitor som kan kontrolleras via den pekkänsliga ytan bak på förarstolen. 

Renault visar EV-koncept
Renault Frendzy har inga b-stolpar och skjutdörren rymmer en 37-tumsskärm som kan visa valfria meddelanden.
Renault visar EV-koncept
Tablet-datorn integreras i instrumentpanelen och kan användas för att surfa på webben, se på film eller överse utnyttjandet av bilen i kommerciellt syfte.
Renault visar EV-koncept
Avsaknaden av b-stolpar ger rymlighetskänsla och underlättar i- och urstigning.
Renault visar EV-koncept
Renault har gjort lastningslådor som hålls på plats med magnetfästen.
Annons
Annons
Rulla till toppen