De Tomaso Pantera till Frankfurt – se spionfilmen

Ihärdiga rykten gör gällande att vi ska få se en ny generation De Tomaso Pantera. Nu påstås det att bilen ska vara klar att visa upp på Frankfurtsalongen i september med en GM-V8 på 600 hk och vikt runt 1.200 kilo.

 

Redan 2009 kunde vi berätta om den italienska affärsmannen Gian Mario Rossignolo och hans ansträngningar att väcka liv i De Tomaso. Först köpte Rossignolo rättigheterna till varumärket, sedan vidtog ett långt och besvärligt sökande efter lämplig produktionsplats.

I våras kunde vi på Genèvesalonen se den första – och ganska oväntade – modellen från De Tomaso, "Deauville". En suvmodell var inte det första man skulle gissa på från De Tomaso men kan Porsche bygga Cayenne och sälja den med stor framgång, så varför inte?

Vad vi alla hoppas på är förstås en modern version av sportvagnsikonen De Tomaso Pantera och en sådan ska vi tydligen få se i september, när Frankfurtsalongen öppnar. De senaste ryktena förtäljer att det inte blir en turbomatad Volvo V8-motor i nya Pantera, utan istället en GM-baserad V8:a på runt 600 hk. Prestandamässigt låter det som någon av de kompressormatade V8:or som vi hittar i Corvette ZR1, Cadillac CTS-V och Camaro ZL1.

För två månader sedan fick vi se en spionfilm från fabriken där De Tomaso Deauville byggs och där även utvecklingen av Pantera sker. Lyssnar man noga på motorljudet låter det onekligen mer som en kompressormatad V8 än en turbomaskin.

Viktmässigt ska nya Pantera hamna kring 1.200 kilo, om vi får tro ryktena, och bilen på filmen ser faktiskt rätt liten och nätt ut. Förmodligen får vi se fler bilder av Panteran, ju närmare vi kommer Frankfurtsalongen.

Hoppas ryktena stämmer om 600 hk och 1.200 kilo. Mums!
245
3