Nya Audi A3 – bilder från Argentina

Sannolikt ser vi nya generationen Audi A3 smygvisas på Frankfurtsalongen om en dryg månad. Men nu finns det färska spionbilder på A3 från Argentina, inklusive en kort filmsnutt. Nya Audi A3 ser lovande ut…

Audi A3 Sportback MY2013 Schulte Design

Vår illustratör Schulte Design tror att nya Audi A3 ser ut så här. Lite bredare, lite länge och med lägre takprofil jämfört med nuvarande modell. Hade Schulte rätt? Det ser vi på videofilmen nedan.

Nya bilmodeller ser vi nästan varje vecka och nu inför Frankfurtsalongen duggar nyheterna tätt, liksom bilfabrikanternas försök att fånga vår uppmärksamhet med olika "smygbilder". Vi vet inte om de här spionbilderna från Argentina är "planterad information", ämnat att lura oss journalister, eller bara var ren otur för Audi. I testkonvojen hittar vi nämligen nya Audi A3, S6 Avant och en Q5 – kanske "Q5 R"?

Nästa generation Audi A3 bygger nya plattformen MQB – "Modularer Querbaukasten". Den ska täcka nästan alla varianter av små och mellanstora bilmodeller inom VW-koncernen som har tvärställd motor fram – totalt ett 60-tal modeller!

MQB-plattformen är förberedd för en mängd teknikpaket och gör att nya A3 kan drivas med motorer som går på bensin, diesel, gas, hybrid och även helt elektriska alternativ. Audi A3 är först ut med MQB och sannolikt får vi se ett "koncept" med tydliga drag av seriemodellen i Frankfurt, följt av en riktig lansering nästa vår i Genève. Till hösten 2012 kommer VW Golf med samma plattform.

 

Först ut kommer Audi A3 som tredörrarsmodell, tätt följd av en femdörrars Sportback. Men redan i våras bekräftade Audis vd Rupert Stadler att nya A3 också ska byggas som sedan. I Kina, Ryssland och USA är sedanmodellen av Audi A3 helt nödvändig men vi kommer även att få tillgång denna "A4-lillebror" i Europa.

På illustrationerna här intill kan vi se hur våra medarbetare på Schulte Design tror att nya Audi A3 ska se ut, som halvkombi och sedan. Ett kvitto på att man varit välinformerad ser vi nu hos sajten "Argentina Autoblog.com.ar". I de sydliga, vintriga delarna av Argentina utför Audi till synes de sista testerna av nya A3.

Med på bilderna hittar vi också Audi S6 Avant, med den nya biturbo-V8:an, samt en Q5. Även Q5 ska byggas i ett sportigt utförande med den nya V8:an och kanske är det den modellen vi ser på bilderna. Bilderna på nya Audi A3 hittar du hos Autoblog.com.ar genom att klicka på länken.

Audi A3 Sedan MY2013 Schulte Design

Är detta en Audi A4? Nja, lite annorlunda - eller hur? Det är ungefär så här som nya A3 sedan ser ut, om vi får tro Schulte Design. Cirka 4,5 meter lång och därmed lite längre än A3 Sportback och samtidigt lite mindre än A4:an.

Äntligen dags för en ny A3. Ser lovande ut - jag ställer mig i kö!
259
51