FILM: Aston Martins nya lättviktare

Frankfurtsalongen bjöd inte på många nyheter från Aston Martins sida, men nya DBS Carbon Edition kan trots det vara salongens läckraste bil. Lättviktsdetaljer i kolfiber och handsydd interiör – se bilderna och filmerna här!

DBS Carbon Edition lanserades på Frankfurtsalongen för att hålla liv i försäljningen ett tag till. Tidlös design med detaljer i kolfiber.

Aston Martins bidrag i gran turismo-klassen, DB9, lanserades redan 2004 som en efterföljare till DB7. Några år senare visades DBS upp med hårdare chassi och uppdaterad V12-motor, och nykomlingen Virage ska fungera som ett mellanting – både sport och komfort. För att hålla liv i DBS-försäljningen ett tag till lanseras DBS Carbon Edition, som kan beställas i färgerna Flame Orange, Ceramic Grey och Carbon Black. Lackeringen utförs i sju lager och poleras sedan i 25 timmar.

Annat som särskiljer Carbon Edition-bilarna från "vanliga" DBS är blanksvarta fälgar och svarta detaljer även vid backspeglarna, baklamporna och grillen. Interiören kan fås i färgerna Obsidian Black eller Maranello Orange och skinnet sys för hand på 70 mantimmar. Mittkonsolen tillverkas i kolfiber och växlingspaddlarna till Touchtronic II-lådan tillverkas i magnesium och får detaljer av kolfiber. Förra året uppdaterades dessutom interiören med ett navigationssystem från Garmin.

De lyckliga köparna kan ta emot sin bil under första kvartalet 2012 till ett pris av 2.500.000 kronor för coupén och 2.650.000 kronor för cabrioletversionen.

• Bildgalleri och två filmer finns nedan!

DB9 är absolut snyggast i GT-klassen – trots att den är sju år gammal.
196
14