Första officiella bilden på Nissan Juke-R

Nissans galna projekt att kombinera crossovern Juke med dubbelturbomotorn på 530 hästar från GT-R börjar ta form. Nu visas bilen upp officiellt på ett pressevent i Spanien.
Annons

Första officiella bilden på Nissan Juke-R
En kombination vi inte trodde var möjlig: crossovern Juke får 3,8-litersmotorn med dubbla turbo från GT-R.

När vi skrev om Juke-R för första gången tvekade många läsare på uppgifterna att Nissan ville skruva ned dubbelturbo-V6:an från GT-R i Juke. Men arbetet började ta form efter bara några veckor, och processen kan följas på Youtube. Nu visas den officiella bilen upp, med en modifierad variant av fyrhjulsdriftssystemet i GT-R och en identisk kopia av 3,8-litersmotorn.

Två bilar har byggts, en vänsterstyrd och en högerstyrd. Testerna börjar i november, men Nissan flaggar redan nu för att bilen är en testbänk för en ”seriöst sportig Juke”. Vi kommer alltså inte få se Juke-R med GT-R-motorn i försäljningshallarna – men om publiken efterfrågar det kommer en ”hetare” Juke dyka upp inom kort.

Nedan ser ni den senaste, fjärde filmen där teamet sänker ner V6:an i det minst sagt trånga motorutrymmet. Räkna med att det blir fler filmer, nu väntar vi bara på lite actionbilder på någon bana.

Annons
Annons
Rulla till toppen