Nissan Juke-R – nya bilder och filmer

Under flera månader har vi kunnat följa bygget av Nissans underliga Juke-R – som får GT-R-motor, störtbåge och 20-tumsfälgar. Men nu börjar det närma sig. Nissan bjuder på ett nytt bildgalleri och flera filmer.
Annons

Nissan Juke-R – nya bilder och filmer
Ingen trodde på Nissan när det underliga Juke-R-projektet startades. Men här är den, och snart inleds de första testerna på väg.

Vi har skrivit om Nissans vågade beslut att bygga en GT-R-version av design-suven Juke flera gånger tidigare, men nu verkar det som att bilen äntligen börjar bli färdig.

Drivlinan hämtas nästan helt från superbilen GT-R, vilket innebär en 3,8 liter stor V6-motor med dubbla turbo, dubbelkopplingslåda, fyrhjulsdrift och 20-tumsfälgar. Dessutom får Juke-R omdesignad front med stora luftintag samt diffusor och takspoiler bak. Baksätet har kastats ut och ersatts med en störtbåge och ratten, pedalerna, instrumentpanelen och touchskärmen på sju tum hämtas direkt från GT-R.

Just nu existerar två exemplar: ett högerstyrt och ett vänsterstyrt. Testerna av Juke-R inleds senare i november, men det återstår att se hur mycket av Juke-R som Nissan vågar översätta till en produktionsfärdig bil.



Annons
Annons
Rulla till toppen