Audi R8 ABT: Polisjakt i 325 blås

På tuningmässan i Essen visade en tysk firma upp en Audi R8 i polismundering. Konstaplarna kan njuta av Recarostolar, trimmad V10-motor och en toppfart långt över 325 km/h.
Annons

Audi R8 ABT: Polisjakt i 325 blås
En arbetsplats långt från svenska polisens Volvokombi. V10-motorn har trimmats till 620 hästar.

Allt började med en Audi R8 V10 – snabb, stabil och med välljudande motor. Tyska tuningfirman ABT såg sedan till att skrämma upp V10-motorn till 620 hästar samtidigt som bilen lättades med drygt 100 kilo. Och nu tar nästa firma vid: Tune it Safe förklär Audin till polisbil, komplett med blåljus från Hella och polisdekaler.

Samhällets kriminella element får se till att ratta något riktigt speciellt för att köra från Polizei-Audin. 0–100 km/h går på 3,2 sekunder och toppfarten ligger på 325 km/h. Detta är inte första gången Tune it Safe bygger polisbilar som sedan ställs ut på mässor – tidigare har bland annat en BMW 1-serie och en Volkswagen Scirocco blivit snutbilar.

Tune it Safe betonar att det rör sig om en showbil, men bland sponsorerna finns både lokala företag, entusiastklubbar och organisationer inom bilindustrin. Italienska polisen kör ju redan Lamborghini Gallardo LP560-4, och Autobahn-Polizei vill naturligtvis inte vara sämre…

Annons
Annons
Rulla till toppen