Exklusivt: Fredrik Huldt testar WRC!

Dagen efter att VM-cirkusen lämnat serviceplatsen i Hagfors och folkmassorna från Svenska Rallyt begett sig hemåt var auto motor & sports TV-team i full aktion på en hemlig värmländsk tjärn. Fredrik Huldt testar Mini John Cooper Works WRC.
Annons

Exklusivt: Fredrik Huldt testar WRC!
– Jag trodde knappt att det var sant. Det här är en dröm som går i uppfyllelse, säger Fredrik Huldt med ett brett leende på läpparna.

Banan plogades under natten med en gammal rostig traktor. En rejäl brasa tändes för den obligatoriska korvgrillningen. Vid soluppgång var det dags för vår synnerligen exotiske gäst från England att göra entré. Mini John Cooper Works WRC.
– Att få köra en aktiv VM-bil. En WRC levererad direkt från den sista specialsträckan i ett VM-rally. Det blir inte fetare än så, säger Fredrik Huldt.

En unik chans för ams att bjuda sin publik på den ofiltrerade upplevelsen av att köra en WRC alltså. Hur kändes det?
– Det kommer att framgå med all önskvärd tydlighet i filmen är jag rädd. Vi stod i givakt när Minin lyftes ur Prodrives servicetruck. Vi hade gåshud när den varmkördes. När teamet spände fast mig i förarstolen hade jag nästan maxpuls. Vilken otrolig bil.

Exklusivt: Fredrik Huldt testar WRC!
För att räta ut alla eventuella frågetecken – Fredrik Huldt provkör samma bil som Richard Göransson körde i Svenska Rallyt 2012.

Bilen är samma som racerstjärnan Richard Göransson rattade tillsammans med kartläsaren Anders Fredriksson i Svenska Rallyt. Som de flesta vet vid det här laget hade de en hel del problem under rallyt. Hur uppförde sig Minin framför auto motor & sports kameror?
– Den gick som en klocka. Inte en minut spilldes på trassel. Prodrive-teamet med ingenjör Nick Navas i spetsen hade jobbat till sent på söndag kväll och levererade en 100-procentig bil. Jag vill rikta ett jättetack till Prodrive och Richard Göransson för den här möjligheten.

Provkörningen av Mini WRC dyker upp i tidningen den 22 mars och i TV-programmet Gran Turismo overboost by auto motor & sport den 12 mars. Skriv in datumen i almanackan redan nu.

Sammanfatta kort hela körupplevelsen Fredrik?
–Körglädje. Perversa mängder av körglädje.

För bilderna står Sveriges bästa bilfotografer Richard Sjösten och Niklas Kristensson som jobbade i timmar på isen för att dokumentera farten, ljudet och spänningen som en WRC-bil erbjuder.

Exklusivt: Fredrik Huldt testar WRC!
Provkörningen av Mini WRC kommer i auto motor & sport den 22 mars och i TV-programmet Gran Turismo overboost by auto motor & sport den 12 mars.
Annons
Annons
Rulla till toppen