20 BILAR: Roligast och pålitligast

Körglada bilar får oftast utstå lite mer omild behandling än deras tristare syskon. Samtidigt antar vi att man tar bättre hand om något som skänker en glädje. Därför ville vi se vilka bilar som hamnade i topp i vårt begagnatregister när man slog på kriterierna körglad + problemfri. Här är de 20 bästa bilarna.

20 BILAR: Roligast och pålitligast

Att sportbilstillverkaren från Stuttgart skulle få bra resultat hade vi väntat oss, men kanske inte så här bra...  Andra roliga överraskningar var bland annat att Subaru har två modeller på topp 20 och att Corvette, Alfa, Honda och Mazda lyckades klämma sig in. För övrigt är ryktet om de franska biltillverkarnas kvalitet både överdrivet och sant.
Resultatet till den här listan
har vi tagit ur vår unika databas med 23.429 begenkäter där ni läsare svarat på ett antal frågor om ert bilägande. Detta underlag använde vi även till våra begagnatanalyser som är väldigt uppskattade inför begagnatköp. (Klicka här för att sätta betyg på din bil)

• Reportaget finns att köpa i sin helhet för 19 kr (se nedan) och är ett Pdf-dokument. Observera att det inte går att skriva ut.
• Reportaget finns även i auto motor & sport nr 17-2012. Du kan köpa hela numret för endast 39 kronor i vår digitala kiosk.
• Du som är prenumerant läser självklart hela tidningen och testet gratis, men observera att du först måste registrera ditt ams-konto. Givetvis är detta kostnadsfritt. Klicka på den blå rutan i övre högra hörnet för att logga in eller registrera ditt ams-konto. Därefter kan du läsa testet på den här sidan, eller hela tidningen (klick på Kiosk i huvudmenyn för att gå vidare och läsa tidningen).

Missa inte våra bästa tester! Arkivet fylls på varje vecka.