Hyundai i20 WRC sprätter grus

Rally-VM, eller WRC som det heter, blir ett riktigt getingbo nästa år. Hyundai kastar sig in i den tuffa leken med sin i20 WRC och nu har vi fått första videon med actionbilder. Jodå, Hyundai i20 WRC kan sprätta både grus och lera.


På Parissalongen visar Hyundai upp sin nya rallybil i20 WRC, redo för debut nästa år och en full VM-satsning 2014. Rally-VM, eller WRC som mästerskapet heter, ser ut att bli ett riktigt getingbo nästa år då även Volkswagen (Polo R WRC) sällar sig till de fabriksteam som redan krigar om medaljerna.

Som vi kunde berätta i förra veckan är det Hyundai själva som tagit fram rallymodellen i20 WRC. Som reglementet bestämt får Hyundai i20 WRC 1,6-liters turbomotor med cirka 300 hk och fyrhjulsdrift. Huvuddragen från vanliga i20 går att känna igen men Hyundai utnyttjar förstås möjligheten till alla de aerodynamiska hjälpmedlen med skärmbreddare, stor bakvinge, med mera.

För att ge oss ett litet smakprov på vad som väntar nästa år har nu Hyundai gett oss den första filmen med i20 WRC. Filmen går att se i bildrutan där uppe och i rutan här nedanför kan vi se hur Hyundai presenterade i20 WRC inför media i Paris.

Kul att Hyundai också ger sig in i motorsporten. WRC blir kul nästa år!
96
1