Läsarna om Audi-grillen: ”Kom med något nytt!”

Diskussionen om Audis designframtid går varm. Konceptbilen Crosslane Coupé har en enorm grill som väcker mycket känslor hos ams-läsarna. "Klumpig som en gammal militärbil", skriver signaturen Roy.
Annons

Läsarna om Audi-grillen:
Crosslane Coupé ska visa hur framtidens Audimodeller kommer se ut. Vad tycker du?

Följ diskussionen och läs mer

Audis nya ansikte – flipp eller flopp?

Audi väckte en hel del uppmärksamhet på Parissalongen med konceptbilen Crosslane Coupé. Den visar ungefär hur framtidens Audimodeller kommer se ut, med en uppdaterad version av single frame-grillen och en tydlig ”3D-effekt” för att ge ett djupare intryck.

Som vanligt med konceptbilar är det inte säkert att allt vi ser hamnar i serieproduktion, men många av detaljerna lär dyka upp i en backspegel nära dig i framtiden.

auto motor & sport-läsarna var dock inte helt övertygade om designen. Hittills har artikeln fått 80 kommentarer och 1.107 personer har ”bromsat” och tycker därför att Audi borde gå tillbaka till ritbordet och hitta på något nytt.

”En snygg grunddesign – de har lyckats ge den ett djup utan för mycket runda linjer.”
Signaturen ”Student”

Klagomål som ”plastbygge på låg nivå” och ”snyggaste stridsvagnen på länge” är vanliga, och signaturen Slam påstår att ”grillen ser ut som baksidan av ett kylskåp. Väldigt tyskt.” Signaturen Hogg kommenterar: ”Så aggressivt, så förutsägbart, så trist, så stelt, så humorbefriat… Så tyskt!” Även signaturen Roy är negativ: ”Det här är allt grovt tillyxat! Klumpigt som en gammal militärbil. Det är alltid intressant att läsa formgivares floskler. Hur detta skulle kunna tolkas som en varm och mjuk kram övergår mitt förstånd. Det är ju raka motsatsen: kantigt och hårt.”

Alla sågar dock inte den nya Audi-grillen. Signaturen Student påpekar att detta är ”en snygg grunddesign, de har lyckats ge den ett djup utan för mycket runda linjer. Dessutom har den många drag från gamla Quattron”.

Även signaturen Argus är positiv: ”Kul! Gillar den. När Audi gör vanliga bilar klagar massan på att de är stöpta i samma form, när de försöker förnya och flytta fram positionerna gnälls det!”

Foto: Pär Brandt och United Pictures.
 

Annons
Annons
Rulla till toppen