Renault och Caterham återupplivar Alpine

Renault och Caterham meddelar i dag att man inleder ett samarbete för att bygga sportbilar med fokus på låg vikt och sportiga köregenskaper. Minst 200 hk, bakhjulsdrift och lättviktsteknik, mums!

Alpine A110 Caterham

Caterham och Renault Alpine A110. Låg vikt, bakhjulsdrift och superkul!

I dag meddelade Renault och Caterham att man inleder ett samarbete som ska resultera i två stycken lättviktiga tvåsitsiga sportbilar under det klassiska namnet Alpine som kommer ut på marknaden någon gång runt 2015/2016. 

En gemensam ingenjörsavdelning har skapats och kommer stå under Renault-veteranen Bernard Ollivier ledarskap. Renaults vd Carlos Ghosn sade att man med "Caterham-samarbetet uppfyller en långvarig ambition att skapa en sportbil med Alpine dna". 300 personer kommer arbeta i fabriken i Dieppe med tillverkning och utveckling. 

Den första bilen vi kommer få se från Alpine Caterham – officiellt namn är SAAC, Societé Automobile Alpine Caterham – blir en tvåsitsig sportbil med aluminiumchassi som hämtat sin inspiration från 60-talets Alpine A110. En prisuppgift från Renault produktchef Carlos Tavares är runt 350.000 kronor för bilen.

Detta är alltså något helt annat än det Alpine-koncept vi fick se i våras som bygger på ett Mégane Cup-chassi och Nissans V6-motor på 400 hästar.  

Carlos Ghosn

Renaults vd Carlos Ghosn.

Både Alpine och Caterham kommer ha sina egna versioner med karosser, chassi-setup och karaktär men ska baseras på samma bakhjulsdrivna plattform. Renault kan mycket väl satsa på en coupé medan Caterham tar hand om den öppna varianten. 

Det är fortfarande osäkert om bilarna kommer få mittmotor eller svansmotor, det enda vi vet än så länge är att drivning kommer ske på bakhjulen. Inte heller har vi någon information rörande motorer men är det något Renault är duktiga på (F1) så är det små prestandamotorer. Siffran 250 hästar har nämnts, bland annat av Tavares. Möjligen kan det röra sig om den nya direktinsprutade 1,6-turbon som finns i Clio R.S. En annan möjlighet är motorn på 265 hästar som sitter i Mégane R.S. 

Det ryktas om att man vänt sig till Lotus och Aston Martin för att få hjälp med delar i aluminium och kompisitmaterial. Då är det främst teknik med nitade/limmade karosser även om Renault har experimenterat med en svetsad spaceframe i aluminium för Renault Spider på 90–talet.

Caterhams ägare Tony Fernandes är extatisk och sade att han "inte känt sig så här upprymd sedan [han] lanserade AirAsia 2001". Renaults Carlos Tavares lade till att "genom vårt partnerskap med Caterham kan vå gå in i en ny fas: "att designa en bil som förkroppsligar själva kärnan i Alpine". 

Om tre till fyra år får vi se vad de åstadkommit. Personligen hoppar jag jämfota av glädje och förväntan!

Alpine A110-50

Här är Renaults Alpine-koncept A110-50 för att fira märket 50-årsjubileum. Bilen har Nissans 3,5-liters V6 på 400 hk och bakhjulsdrift.
Klicka för fullstorlek!

Herrejistanes, detta låter nästa för bra för att vara sant!
182
7