Provkörd: Audi A3 Sportback imponerar

Årets kanske viktigaste baksäte finns i Audi A3 Sportback. Jens Trulsson är i Monaco för att undersöka hur mycket rymligare den viktiga storsäljaren blivit.
Annons

Provkörd: Audi A3 Sportback imponerar
Audi A3 Sportback har vuxit på alla ledder och känns nu imponerande komplett.

Vi provsatt redan på Parissalongen

Audi A3 Sportback – baksätet är testat

Jens Trulsson befinner sig i Monaco och kör nya A3 Sportback.

Men varför Monaco?
”1984 tog Audi storslam i Monte Carlo-rallyt med en trippel podium där Stig Blomqvist hamnade mittemellan Walter Röhrl och Hannu Mikkola i varsin Audi Sport Quattro A2. Symboliken är total då jag nu kör en Audi turbo quattro på samma sträckor uppe vid Col de Turini. Att min bil har fyra dörrar och diesel spelar då ingen roll.”

Jaha, är det trevligt i Monaco då?
”Mmm… 18 grader och sol. Riktigt skönt faktiskt. Men det är mindre intressant så Audi förevisar hela sitt Audi Connect-system. Skicka röststyrda sms, använd Facebook och twittra medan du kör.”

A3 Sportback är Audis storsäljare, hur är baksätet?
”90 kilo och 187 centimeter sitter bra bak. Riktigt bra faktiskt och mycket av min tid här har just tillbringats i baksätet och inte bakom ratten.”

Vilka motorer har du kört?
”På dieselsidan 1,6 TDI och 2,0 TDI, och på bensinsidan 1,4 TFSI med cylinderavstängning. Dessutom både manuell och S-tronic. Alla levererar men det är framförallt en sak som sticker ut, men det får du läsa om i nummer 26/2012 av auto motor & sport som kommer ut den 13 december.

Läs också:Alla fakta och fler bilder på Audi A3 Sportback
 

Annons
Annons
Rulla till toppen