Ferrari visar första bilden på Enzo II

Här har vi den första, officiella bilden från Ferrari på nya supersportbilen ”Enzo II”, eller F70 eller vad den nu får heta. Bakpartiet ser spännande ut med ett brett, horisontellt bromsljus. Men är det avgasutsläpp i botten på bilden?
Annons

Ferrari visar första bilden på Enzo II
Bilden på Ferraris nya supersportbil är förstås väldigt mörk, men det är trots allt den första officiella bilden vi har. KLICKA PÅ BILDEN FÖR STÖRRE VERSION

Vi fick se en kolfibermonocoque på Parissalongen och under året har det publicerats massor av spionbilder på Ferraris nya Enzo, kallad ”Enzo II”. Men nu är det äntligen dags att titta på den första, officiella bilden från Ferrari.

Som ni ser kommer bilden från Ferrari Magazine (se bilden nedan) och den har inte nått ut till mediasajten ännu, därav den låga upplösningen. Bilden ger intryck av att det går ett brett, horisontellt bromsljus mellan de runda bakljusen. Kan vara en ljusreflex, förstås, man kan också tänka sig att det tredje bromsljuset ligger i bakfönstret.

Ferrari visar första bilden på Enzo II
Första bilden på nya supersportbilen kommer från den egna kundtidningen, Ferrari Magazine. Tyvärr är inte upplösningen så bra att vi kan läsa texten. KLICKA PÅ BILDEN FÖR NÅGOT STÖRRE VERSION

Tekniskt har vi inga officiella uppgifter ännu men flera bedömare tror att Ferrari ”Enzo II” får en V12-motor på runt 6,3 liter som ger minst 750 hk. Dessutom finns det en elmotor som kan erbjuda ytterligare 100 hk vid behov. Vad den nya supersportbilen från Ferrari ska heta har vi inte heller fått bekräftat. En del menar att bilen får namnet ”F70”, andra tror att det blir ”F150”. I det senare fallet har Ford satt sig på tvären, trots att risken för missförstånd torde vara rätt begränsad.

En annan bild på nya Ferrari ”Enzo II” halkade ut på nätet för några veckor sedan och den ser ut att komma från någon intern visning. Där ser man fronten på ”Enzo II” och nu vet vi alltså också hur bakpartiet ser ut.

Ferrari visar första bilden på Enzo II
Det här verkar vara en mobilbild från någon intern presentation hos Ferrari. Vem som är upphovsman vet vi tyvärr inte, inte heller i vilket sammanhang bilden är tagen. KLICKA PÅ BILDEN FÖR STÖRRE VERSION
Annons
Annons
Rulla till toppen