Spela Pong i Saab

Bilsajten Jalopnik har en fantastisk lista på saker du inte visste om bilar. En läsare påstår att man kan spela Pong i Saab 9-3. Stämmer det?

Enligt en Jalopnik-läsare går det utmärkt att spela Pong i diagnosverktyget till Saab 9-3. Har du provat? Foto: Highball/Jalopnik.

Vi bilentusiaster är alltid på jakt efter nya roliga fakta som vi inte hade koll på. Bilsajten Jalopnik frågade läsarna om överraskande bilfakta och har nu publicerat en rolig lista. Visste du till exempel att ett picknickbord ingick när du köpte en Honda CR-V, eller att Pagani Zonda delar instrumentpanel med en citybil från Lancia?

Det som vi reagerade mest på var en uppgift från läsaren "Highball", som påstår att man kan spela Pong i Saab 9-3!

Det ryktas om att teknikerna i Trollhättan byggde in det klassiska spelet i diagnosverktyget GM Tech 2. Har du en Saab 9-3 tillverkad mellan 2003 och 2007 finns Pong-spelet med i undermenyn "Airbag" när verkstaden kopplat in diagnosenheten till OBD-uttaget.

Även användarna på forumet Saab Scene bekräftar att teknikerna byggde in ett påskägg i form av Pong i GM Tech 2. Men vi får hoppas att personalen på verkstäderna inte spelar Pong för timpenningen...

Saab hade sin ljusa stunder trots allt!
275
10