Ferrari F150 är en supersportbil med superljud

Här har ni den bästa videon ännu så länge på Ferraris ”Enzo II”, supersportbilen med internnamnet ”F150 Project”. V12-motorn ger 800 hk och är byggd för att låta som en F1-bil. Nu kan vi äntligen höra om Ferrari lyckats – vad tycker du?
Annons

 

Det börjar dra ihop sig till Ferraris visning av nya ”Enzo II”, den supersportbil som man ännu så länge lyckats hemlighålla namnet på. Det enda vi vet är att bilen gått under det interna namnet ”F150 Project”.

Däremot vet vi ganska mycket om bilen i övrigt, efter att uppgifter läckt ut från Ferraris VIP-visningar av bilen. Endast 499 ”Enzo II” ska byggas och de kostar 1,2 miljoner euro (!) styck, och då finns det bara tre kulörer att välja på (läs mer fakta genom att klicka på länken ”Ferrari Enzo II, F150, presenterad”).

V12-motorn ger 800 hk och får hjälp av en 150 hk stark elmotor, inbyggd i transaxeln. Rödmarkeringen är medvetet  högt satt för att den stora tolvan ska låta som en Formel 1-bil och hur väl Ferrari lyckats med detta kan vi nu avgöra genom att se ”Marchettinos” filmklipp på YouTube, inspelat vid Ferraris testbana Fiorano.

En liten nördig detalj som man kan notera 1:20 in i filmen är att Ferraris supersportbil tar hjälp av elmotorn vid start från stillastående. Risken för så kallade ”kärringstopp” med den nerviga V12:an torde därför vara minimala – vilket säkert den tilltänkta målgruppen gillar. Men vad tycker ni läsare, har Ferrari lyckats med motorljudet på ”Enzo II”? Intressant nog finns det en Enzo med på testbanan och det går att jämföra motorljuden.

Annons
Annons
Rulla till toppen