Köpte Lamborghini Murcielago, krockade och försvann

Mysteriet tätnar kring det par i Kalifornien som i måndags köpte en Lamborghini Murcielago, krockade den kort efter och sedan sprang från platsen. Polisen letar fortfarande efter ägarna till den övergivna sportbilen. Kan det ligga brott bakom händelsen?


Rikedom och omdöme följs inte alltid åt, det har vi sett otaliga exempel på. I måndags köpte ett par en Lamborghini Murcielago från 2008 i Orange County, en av de sydliga förstäderna till Los Angeles i Kalifornien, USA. Bara några timmar efter köpet kraschades bilen in i en mur vid La Jolla Village Drive och fick stora skador.

Enligt vittnen på platsen försvann mannen och kvinnan springande från olycksplatsen. "Fyllekörning" tänker nog många men då brukar ägarna dyka upp efter något dygn när de sovit ruset av sig och inte längre kan fällas för rattfylleri.

Det märkliga i historien är att ägarna till Lamborghinin ännu inte gett sig till känna, vilket onekligen är lite märkligt då Murcielagon värderas till cirka 250.000 dollar. En teori som cirkulerar är att bilen kanske köptes av personer som använde någon annans identitet, kanske för att undvika myndigheternas uppmärksamhet eller för pengatvätt. Vad tror ni läsare, vem har råd att överge en Lamborghini Murcielago?

Jag tror att det ligger något kriminellt bakom händelsen, som identitetsstöld.
279
19