Så ska Hyundai knäcka BMW och Mercedes

Hyundais nybyggda testcenter på Nürburgring ger redan avkastning. Se när testföraren kastar Hyundais stora Genesis sedan runt det gröna helvetet.
Annons

Så ska Hyundai knäcka BMW och Mercedes
Bilens krängningar avslöjar dess storlek, men skvallrar också om dess fartresurser. Hyundai Genesis sedan har till och med en skruvbur på plats för att testföraren ska kunna ladda rejält utan att behöva råka illa ut om något går snett. Klicka för fullstorlek!

Det var bara två månader sedan som många upprördes över att Hyundai försöker sig på att utmana premiumtyskarna på deras egen planhalva med Hyundai Genesis. 

Nu är de på alla premiumtyskars hemmabana i Eifelbergen och ska fintrimma chassit. Med skruvbur på plats i bilen laddar testföraren och testingenjören extra hårt genom Pflanzgarten för att kunna köpare sugna på bakhjulsdrift. 

Det är faktiskt så att Hyundai byggt ett eget testcenter på just Nürburgring för att kunna ge de dynamiska tyskarna en match om kundernas pengar. Det är ju faktiskt en tysk, Peter Schreyer, som ritar Hyundais och Kias nya modeller. Och han har tidigare haft Audi som arbetsgivare. 

Hyundai Genesis sedan är märkets lyxvagn i USA och andra delar av världen och kommer i nuvarande utförande både med en 3,8-liters V6 och en 5,0-liters V8. 

Dessa spionbilder visar på en del förändringar som kan tyda på att Hyundai planerar att sälja bilen även i Europa. Man kan se vissa förändringar i den välmaskerade interiören och bagageutrymmet. Även lamporna runt om får uppgraderingar och nytt utseende. 

Om nu Genesis sedan ska introduceras i Europa får man räkna med att Hyundai har en dieselspis på lur. Eftersom Genesis sedan och Genesis coupé delar plattform är det bakhjulsdrift som gäller och således är bilen en perfekt premiumkonkurrent som siktar på Audi A6, Mercedes E-klass och BMW 5-serie. 

Inuti Genesis sedan kan man räkna med all tänkbar modern utrustning i premiumklass med Hyundais Blue Link telematics infotainment system som kronan på verket där Apples röstassistent siri även ingår, men även Google maps. Nu har vi äntligen fått en bra bild på inredningen som ser stram och elegant ut.

Klicka här för att se alla bilderna på Hyundai Genesis sedan i albumet. 

Annons
Annons
Rulla till toppen