Ford Mustang GT500 Eleanor såld på auktion

Den berömda Mustangen som Nicolas Cage körde i filmen "Gone in Sixty Seconds" har sålts på auktion. Priset blev nästan åtta miljoner kronor, men det var en annan bil som satte nytt rekord som "världens dyraste Mustang".

 

Nicolas Cage gjorde "Eleanor" odödlig i actionrullen "Gone in Sixty Seconds". Filmbolaget lät tillverka flera Mustanger för inspelningen men det exemplar som nu fått en ny ägare är den "riktiga" bilen som användes för närbilder, reklamfoton, med mera.

Ni som tittar på filmklippet ovan inser nog att det gick åt ett antal Ford Mustang 1967 för att göra actionscenerna, men chassinummer 7R02C179710 överlevde och såldes i helgen hos Mecum Auctions i Indianapolis, USA. Priset inklusive provision blev 1,1 miljoner dollar, vilket motsvarar nästan åtta miljoner kronor.

Eleanor-Mustangen byggdes av Cinema Vehicle Services efter att ha skissats fram av Steve Stanford och inte Chip Foose, som många hävdat i efterhand. Huvuddragen från Ford Mustang Shelby GT500 1967 finns förstås där men det är många detaljer som avviker från en originalbil.

 

På samma auktion såldes en "riktig" Ford Mustang Shelby GT Super Snake från 1967. Det som gjorde den här modellen speciell var 427-motorn som hämtades från Le Mans-bilen Ford GT40.

På sin tid var Ford Mustang Shelby GT Super Snake till och med dyrare än en Shelby 427 Cobra. Carroll Shelby byggde bara ett exemplar till Goodyear, för däckreklam, och det gör förstås det här exemplaret helt unikt för bilsamlare. Priset hamnade på 1,3 miljoner dollar, 9,2 miljoner kronor.

Ford Mustang Shelby GT Super Snake 1967

Ford Mustang Shelby GT Super Snake från 1967 är unik och byggdes bara i ett exemplar, för Goodyear. Nya ägaren betalade en bit över nio miljoner kronor för sitt exemplar.

Priset för Shelby GT Super Snake var ganska precis en fördubbling av vad den dyraste Shelby-Mustangen kostat förut på auktion. Men om vi ska hålla oss till ämnet Shelby och dyra bilar på auktion är det 427 Cobra med chassinummer CSX3015 som tar priset.

Shelby Cobra 427 "Super Snake" från 1966 är en av endast två byggda. Den andra – chassinummer CSX3303 – byggdes till komikern Bill Cosby, som bara körde bilen en gång och sedan lämnade tillbaka den. Nästa ägare, Tony Maxey, körde över en klippkant med bilen och dog. Tragiskt, men det förklarar auktionspriset på det enda kvarvarande exemplaret: 5,5 miljoner dollar (39 miljoner kronor).

Shelby Cobra 427 ”Super Snake” 1966

Shelby Cobra 427 "Super Snake" från 1966 är världens - hittills - dyraste Shelby-modell som sålts på auktion: 5,5 miljoner dollar.

Eleanor är min favorit-Mustang, coolare blir det inte!
136
59