Köp en Hyundai – få en på köpet

Rabattkriget i Europa är i full gång. Toyota lockar med extrautrustning för nästan 50.000 kronor medan Hyundai i Frankrike går ett steg längre: köp en bil – få en på köpet!
Annons

Köp en Hyundai – få en på köpet
Hyundai ger sig in i rabattkriget i Frankrike med ett annorlunda erbjudande: köp en ix35, så får du också köpa en i10 för en euro. De höga rabatterna pressar ned försäljningsmarginalen.

Så stora är rabatterna

• Peugeot: 27.790 kr
• Citroën: 31.627 kr
• Opel: 30.447 kr
• Ford: 24.276 kr
• Renault: 21.131 kr
Genomsnittlig rabatt. Källa: Automotive News

Den europeiska bilmarknaden börjar äntligen få tillbaka fotfästet efter en tid med sjunkande försäljningssiffror och låga marginaler. Men biltillverkarna fortsätter att försöka överträffa varandra med rabatter, skriver Automotive News.

De stora rabatterna gör att kunder som annars inte hade köpt någon bil ändå gör det. På Europas fem största bilmarknader är den genomsnittliga rabatten 23.225 kronor, en ökning med 17 procent jämfört med förra året.

Biltillverkarna tävlar också med varandra om att hitta på kreativa sätt för att locka kunder till bilhallarna. Toyota erbjuder extrautrustning för 46.000 kronor till vissa modeller, medan Hyundai lovade att betala tillbaka upp till 1.400 kronor på månadskostnaden för varje mål som det spanska landslaget gjorde i Confederations Cup.

I en annan reklamkampanj lockar Hyundai i Frankrike med att alla som köper en ix35 också får köpa en i10 för en euro.

”Min fru blev jätteglad, hon behövde en liten bil. När jag försöker förklara för andra att jag fick båda bilarna till priset av en, skrattar de bara åt mig”, säger Elie Chauvin som nappade på erbjudandet till Automotive News.

Läs också: Fiat tvingas till rabattkrig i Tyskland
Läs också: Rabattkrig i Europa – skynda att fynda
Läs också: Rabattkrig pressar svenska bilhandlare

Annons
Annons
Rulla till toppen