Första uppgifterna om Lamborghini Cabrera

Lamborghini jobbar just nu på ersättaren till Gallardo, som ska visas upp våren 2014. Men redan nu har brittiska Evo de första faktauppgifterna. V10-motorn finns kvar och designen blir vassare än någonsin.
Annons

Första uppgifterna om Lamborghini Cabrera
På Frankfurtsalongen 2011 förväntade sig många att Lamborghini skulle visa upp ersättaren till Gallardo – men det blev ännu en i raden av alla specialversioner. Nya Gallardo kommer istället våren 2014.

Något är på gång i Sant’Agata – Lamborghini förbereder just nu fabriken för ersättaren till ”instegsmodellen” Gallardo. Den lanserades redan 2006 och trots Lamborghinis försök med ett antal specialmodeller av Gallardo är det hög tid för en helt ny modell.

Brittiska Evo har tagit del av nya uppgifter kring projektet. Volkswagen har besämt sig för att utveckla nästa Lamborghini Gallardo tillsammans med Audi R8. Det innebär att nästa Gallardo inte får kolfibermonocoque utan en aluminiumplattform. För att spara vikt tillverkas delar av karossen i kolfiber.

Det har ryktats om att Lamborghini ska skrota den högvarviga V10-motorn i Gallardo och ersätta den med en mindre motor – eventuellt tillsammans med en elmotor för att skapa en hybrid. Men enligt Evo ska V10-motorn leva kvar även i nästa Gallardo, med en effekt på omkring 600 hästkrafter och fyrhjulsdrift som standard.

Nästa Gallardo får en 7-växlad dubbelkopplingslåda, till skillnad från storebror Aventador som har en halvautomatisk låda med singelkoppling. Någon manuell växellåda blir inte aktuell.

Designmässigt kan vi förvänta oss att nästa Gallardo ser ut ungefär som en Aventador, men förstås i mindre skala – en ”baby-Aventador”. Däremot verkar det som att namnet Gallardo inte får hänga med till nästa generation. Enligt Evo kan nykomlingen istället döpas till Cabrera.

Bilen visas upp officiellt på bilsalongen i Genève våren 2014.

Läs också: Lamborghini Gallardo närmar sig slutet

Annons
Annons
Rulla till toppen