Audi hinner före BMW – här är nya A3 Cabriolet

Lagom till nästa sommar kan du köpa en öppen cabrioletversion av Audi A3. Därmed smiter Audi före BMW i kriget om cabrioletkunderna.
Annons


För dig som söker en lite roligare Audi A3 kommer snart ett nytt alternativ. Audi lanserar en cabrioletversion med tygtak lagom till våren 2014. De första bilderna halkade ut redan i lördags men nu (söndag) har Audi presenterat A3 Cabriolet med bilder, fakta och film.

Både bensin- och dieselmotorer hämtas direkt från femdörrarsversionen av A3, och kommande toppmodellen S3 Cabriolet får en 2,0-liters turbofyra på 300 hästkrafter. 1,4 TFSI och 2,0 TDI får sexväxlad manuell låda, 1,8 TFSI har sjustegad dubbelkopplingslåda som tillval. Senare kommer också Audi A3 Cabriolet att kunna erbjudas med quattro, fyrhjulsdrift, vilket är unikt i det här segmentet.

Precis som syskonen Volkswagen Golf och Seat Leon bygger Audi A3 på den nya MQB-plattformen, vilket ger betydligt bättre utrymmen och lägre vikt – 50 kilo lättare – jämfört med förra generationen. MQB-plattformen sträcker också ut Audi A3 Cabriolet från tidigare 424 till 442 centimeter, axelavståndet ökar med två centimeter till 260 och även bredden får två centimeter extra (179 centimeter).

Tygsuffletten går att fälla upp och ned i hastigheter upp till 50 km/h, stängningen tar endast 18 sekunder och sköts med ett knapptryck. Suffletten är trelagrig med bakruta i glas, som tillval finns en ”akustiksufflett” som sänker ljudnivån och finns i tre färger; svart, brunt eller grått. Bagagevolymen är inte så dålig för en cabrioletmodell i den här storleken, 287 liter.

Konkurrenten BMW planerar både en coupé- och en cabrioletversion av 1-serien, som då byter namn till 2-serien. Men BMW har prioriterat Gran Turismo-versionen av 3-serien, och därför hinner Audi lansera A3 Cabriolet innan utmanaren BMW 2-serie Cabriolet hinner ut på marknaden. Mer information om Audi A3 Cabriolet finns i den svenska pressreleasen, klicka på länken för att ladda hem som pdf-dokument.

Audi A3 Cabriolet ska gå att beställa hos de svenska handlarna under senare delen av hösten, med leverans under våren 2014. Priserna startar på 291.500 hk för 1,4 TFSI med 140 hk, dieselversionen 2,0 TDI med 150  hk kostar från 298.500 kronor.

Annons
Annons
Rulla till toppen