Hamster kör Volvo-lastbil uppför livsfarlig väg

Vi brukar inte skriva om lastbilar men den här reklamfilmen från Volvo Lastvagnar får du inte missa. Är det möjligt för en hamster att ensam styra en 15 ton stor lastbil uppför en livsfarlig bergsväg? Titta själv!
Annons

 

Volvo LV (Lastvagnar) och Volvo PV (Personvagnar) är uppdelade i två separata företag sedan 1999, då Ford köpte Volvo Car Corporation, VCC, numera ägt av kinesiska Zhejiang Geely Holding Group.

Lastbilar och personbilar med samma namn, alltså, men två helt olika bolag. Normalt brukar vi dra en skarp gräns mellan dessa två företag och bara rapportera om personbilsföretaget VCC. Men vi är inte sämre än att vi kan göra ett undantag och det är på grund av den grymt imponerande hamstern Charlie, som på helt egen hand rattar en 15 ton tung Volvo FMX lastbil.

Lilla Charlie kör Volvo-lastbilen uppför den branta och knixiga vägen vid ett stenbrott i nordvästra Spanien, ”Los Tres Cunados”. Reklamfilmen är gjord för att visa vilken fingertoppskänsla det är i servostyrningen på Volvo FMX, det som kallas ”Volvo Dynamic Steering”.

Hamstern Charlie springer inne i rund trådbur som skruvats fast i rattnavet och motiveringen utgörs av en oemotståndlig morot som får Charlie att springa/styra lastbilen uppför den livsfarliga, branta vägen från stenbrottet.

Vi ska inte förstöra spänningen och berätta hur det gick, men Charlie bjuder på en hel del dramatik. Klicka på bildrutan längst upp för att se reklamfilmen för ”Volvo Dynamic Steering”. Missa heller inte hur en höjdrädd Volvochef tvingas upp i det blå för att visa nya FMX-modellen.

Annons
Annons
Rulla till toppen