Dagens köp: Panamera med tre pedaler

Än så länge finns det valmöjligheter kvar för den som gärna använder vänsterfoten vid bilkörning. Dagens fråga lyder: Ska en tysk lyxlimousin alltid ha automatlåda, eller är det läge att slå till på en Porsche Panamera med manuell låda?
Annons

Dagens köp: Panamera med tre pedaler
Dagens köp: Panamera med tre pedaler
Kan en manuellt växlad ”snik-Panamera” vara något för dig? Klicka på bilden för att komma till bilhandlarens annons.

Fortfarande finns valmöjligheter kvar för dig som står i begrepp att handla tysk lyxlimousin men ändå inte vill ge upp den manuella växellådan. En bilhandlare i München erbjuder just nu en tvåhjulsdriven Porsche Panamera V6 med manuell låda och ca 8.000 mil på mätaren.

Bilen verkar tämligen fullsmetad med utrustning och prislappen hamnar med dagens eurokurs på strax över 400.000 kr. De 299 hästkrafterna som ”snik-Panameran” pumpar ur sig kan verka klent i jämförelse med turbomodellens 500 hästar – men tjänstevikten för V6 är i sammanhanget låga 1 730 kg medan Panamera Turbo väger hela 2 045 kg.

V6-modellen må vara klenast i Panamerafamiljen men kan knappast kallas slö. Sprinten 0-100 km/h avverkas på 6,8 sekunder och toppfarten är 264 km/h, vilket räcker ganska bra för de flesta av oss.

Frågan är alltså: Ska en tysk lyxlimousin alltid ha automatlåda, eller är det läge att slå till på en Porsche Panamera med manuell låda? 

Dagens köp: Panamera med tre pedaler
Tre pedaler är en ovanlig syn i Porsches lyxlimo. En framtida klassiker?

Vinjetten Dagens köp är tänkt att ge lite perspektiv på begagnatköpet. Redaktörerna på auto motor & sport sätter själva upp riktlinjerna och försöker sedan hitta den mest udda eller roliga bilen. Ful eller snygg spelar ingen roll – men helst ska det vara en framtida klassiker.

• Frågan är – vad tycker du? Kommentarsfältet är öppet!

Annons
Annons
Rulla till toppen