Nya superbilen för 23 miljoner – vi har provkört

Glöm Bugatti, McLaren och Koenigsegg. Här är nya Lykan Hypersport – världens kanske exklusivaste bil med hologramskärm och RUF-motor. Vi har fått en världsexklusiv provkörning i Dubai.
Annons

Nya superbilen för 23 miljoner – vi har provkört
Lykan Hypersport har ett yxigt designspråk – lite som en Lamborghini på steroider. James Holm har som enda journalist fått provköra bilen som kostar 23 miljoner kronor.
Nya superbilen för 23 miljoner – vi har provkört
Dörrarna är bakhängda, som på Rolls-Royce Phantom.

För drygt ett år sedan visade företaget W Motors upp ett spännande superbilskoncept med 750 hästkrafter och en prislapp på svindlande 23 miljoner kronor.

Nu är det dags för premiär. auto motor & sports James Holm har som enda journalist i världen fått köra den nya modellen Lykan Hypersport i ett 26-gradigt Dubai.

”Hjärtat i bilen är en hårt RUF-trimmad boxersexa på 3,8 liter från Porsche. Men det är inte därför bilen kostar närmare 2,5 miljoner euro. Utöver de diamant- och smaragdförsedda lamporna och hologramskärmen ingår exklusiv, personlig service 365 dagar om året”, säger James Holm som precis stannat upp för att fotografera bilen.

0–100 km/h går på 2,8 sekunder, toppfarten är 395 km/h. Som om inte bilen vore nog får köparna också en klocka värd ungefär 1,5 miljoner kronor ”på köpet” (en Cyrus Klepcys). De sex exemplaren av Lykan Hypersport som ska byggas börjar levereras 2014. Enligt ryktet är samtliga bilar sålda.

• Hela provkörningen av Lykan Hypersport kan du läsa i James Holms reportage om W Motors, som publiceras i ett kommande nummer av auto motor & sport.

Se fler bilder på Lykan Hypersport i galleriet!
 



Annons
Annons
Rulla till toppen