Toyota FT-1 Concept – körklar redan idag!

Toyotas läckra konceptbil FT-1 ger oss en fingervisning om hur en framtida ersättare till klassikern Supra kan se ut – men för den otålige spekulanten finns faktiskt möjligheten att provköra redan idag!
Annons

Toyota FT-1 Concept – körklar redan idag!
En försmak på ersättaren till Toyota Supra? KLICKA PÅ BILDEN FÖR STÖRRE VERSION.

Under en längre tid har rykten gjort gällande att Toyota är på gång med en ersättare till den smått legendariska sportvagnen Supra. Presentationen av konceptbilen FT-1 på Detroitmässan ger oss nu en fingervisning om hur den färdiga bilen kan komma att se ut.

Modellnamnet FT-1 står för Future Toyota nummer 1 och konceptet är skapat av Calty Design Research, märkets designstudio i Kalifornien. Toyota är tydliga med att FT-1 endast är att betraktas som en designuppvisning och inte en modell färdig för produktion.

 

 

Teamet bakom konceptet sägs ha influerats av märkets klassiska sportvagnar 2000GT, Celica, Supra, MR2 samt av den nutida GT-86. Och visst känns flera av de modellernas designelement igen – exempelvis är vindrutans välvda form en tydlig hommage till 2000GT.

Layouten är motorn fram och drivningen bak, dock får vi inte veta några specifikationer förutom att det rör sig om en bensinmotor utan assistans av elmotor.

För den hugade spekulanten finns faktiskt möjligheten att köra FT-1 redan nu – idag lanseras den nämligen som nedladdningsbar modell till Gran Turismo 6 på Playstation 3.

STORT BILDGALLERI NEDAN:

Annons
Annons
Rulla till toppen