Dagens köp: Äkta amerikansk snutkärra!

För alla som drömt om att cruisa längs ändlösa motorvägar, iförd polisuniform och pilotbrillor, finns nu drömbilen till salu – en äkta Ford Crown Victoria ”Police Interceptor”! Komplett utrustad med fungerande ljusbåge, dubbla sökarljus och siren med mikrofon.
Annons

Dagens köp: Äkta amerikansk snutkärra!
Dagens köp: Äkta amerikansk snutkärra!
Söker du mest uppmärksamhet per investerad krona? Här är lösningen! KLICKA PÅ BILDEN FÖR ATT KOMMA TILL ANNONSEN PÅ BLOCKET.

Få bilar har samma igenkänningsfaktor som en polis-stripad Ford Crown Victoria – den sista av de klassiska rambyggda amerikanska sedanerna. Trots att tillverkningen lades ned för ett par år sedan lär detta förbli själva sinnebilden av en amerikansk polisbil för lång tid framöver.

Polisvarianten P71, eller Police Interceptor som den också kallas, är i princip en grövre variant av den civila Crown Victoria med bland annat starkare motor (252 hk), förstärkt växellåda, heavy duty-fjädring, extra stor generator och separat oljekylare. Det aktuella exemplaret är dessutom utrustat med fungerande ljusbåge, dubbla sökarljus och siren med mikrofon.

Säljaren har själv tagit in bilen i landet och kräver nu 89.900 kr för att det ska bli affär. Den har visserligen rullat ca 22.000 mil men har nog en del bredställ och burnouts kvar att ge.

Vad säger läsarna, är det läge att köpa sig lite mer uppmärksamhet ute i trafiken?

Dagens köp: Äkta amerikansk snutkärra!
Känner du att du inte får tillräckligt med respekt ute i trafiken? Här är lösningen! KLICKA PÅ BILDEN FÖR ATT KOMMA TILL ANNONSEN PÅ BLOCKET.

Vinjetten Dagens köp är tänkt att ge lite perspektiv på begagnatköpet. Redaktörerna på auto motor & sport sätter själva upp riktlinjerna och försöker sedan hitta den mest udda eller roliga bilen. Ful eller snygg spelar ingen roll – men helst ska det vara en framtida klassiker.

• Frågan är – vad tycker du? Kommentarsfältet är öppet!

Annons
Annons
Rulla till toppen