F1: Här är Mercedes nya F1-bil

Mercedes var tvåa i VM i fjol bakom Red Bull och vill gärna utmana i år om titeln – och de fyra mil som nya Mercedes W05 har körts före testen i Jerez säger att bilen är snabb. Men - är den tillförlitlig?
Annons

F1: Här är Mercedes nya F1-bil
I mitten Lewis Hamilton och Nico Rosberg – som båda säger att de gillar årets bil, Mercedes W05 som på utsidan ser konventionell ut. Frågan vad som döljer sig under skalet får snart reda på – F1-testerna är igång …

När Mercedes presenterade årets F1-bil blev det klart att Mercedes valt samma väg som Ferrari – en konventionell bil åtminstone på utsidan.

– Inuti är det väl packat och vi har lyckas bra med den svåra uppgiften att få plats med allt, säger Paddy Lowe som nu efterträtt Ross Brawn som teknisk chef för teamet.

Hoppet hos Mercedes är naturligtvis att kunna erövra VM-titeln, något som Mercedes inte haft sedan 1955. Och med andraplatsen i fjol samt både Lewis Hamilton och Nico Rosberg som förare tror teamchefen Toto Wolff att förutsättningarna är bra.

– Vi har jobbat hårt under vintern och jag tycker allt gått som vi förväntat. Och de tester vi gjort hittills motsäger inte det. Vi är bra form och nu ska vi lägga mil på bilen – sen får vi se var vi står, säger Wolff.

Mercedes inleder idag testerna i Jerez tillsammans med de tio övriga F1-teamen. Däremot är inte Lotus med i Jerez och missar därmed första testomgången. Marussia är försenade men hoppas ansluta under torsdag-fredag.

Annons
Annons
Rulla till toppen