F1: Krismöte hos Red Bull-Renault

Fiaskot för Renault i F1 fortsätter dessvärre och börjar nu anta allvarliga proportioner – när Red Bull äntligen visade sig på banan igen kom Daniel Ricciardo endast ett varv. Nu är det krismöte hos Renault!
Annons

F1: Krismöte hos Red Bull-Renault
Red Bulls teamchef Christian Horner och teknikerna i teamet är allvarligt bekymrade – årets första test är fylld av problem som Renault inte hittills har löst. Katastrof, med andra ord.
F1: Krismöte hos Red Bull-Renault
Missa inte F1-bilagan på 52 sidor som följer med i ams nr 6.

Personalen längs banan rusade till och var tvungna att använda brandsläckare för att avvärja det som kunde blivit en allvarlig brand i bilen. Nu blev det bara rök och gnistor men Red Bull lär inte komma ut på banan de närmaste timmarna.

För Renault är detta en hemsk fortsättning på de problem som fransmännen i morse meddelade att de hade löst. Även Toro Rosso-teamet som kör med Renaults motor har problem, men de lyckats hacka sig fram 20 varv och Caterhams testförare Robin Frijns har klarat åtta varv.

Hos Mercedes, McLaren och även Ferrari är det få eller inga problem. Mercedes har gjort flest varv, följda av McLaren och Ferrari där Fernando Alonso körde 26 varv innan även han stannade ute på banan med problem.

Men ingen av dem har problem av den magnitud som Renault och Red Bull har. Och Renault måste lösa dem – världsmästarteamet har inför öppen ridå kört elva varv på tre dagar. Knappast vad vi väntat av 2014 års säsongsöppning.

Williams, Force India och Sauber kör också utan större problem – Valtteri Bottas imponerade med bra varvtider på tisdagen. Och Felipe Massa fick en bra början i sitt nya team torsdag förmiddag.

F1: Krismöte hos Red Bull-Renault
Jenson Button körde även Torsdag och trion McLaren-Mercedes och Ferrari kör i stort sett problemfritt – även om varvtiderna inte imponerar ännu.

Varvtider torsdag förmiddag, Jerez:

Pos Förare Team Tid/diff
1 Button McLaren-Mercedes 1.25.030s
2 Hamilton Mercedes 1.25.973s +0.943
3 Alonso Ferrari 1.26.017s +0.987
4 Massa Williams-Mercedes 1.27.812s +2.782
5 Sutil Sauber-Ferrari 1.30.888s +5.858
6 Vergne Toro Rosso-Renault 1.45.525s +20.495

Annons
Annons
Rulla till toppen