Volvo släpper ny konceptbil på Genèvesalongen

Redan om några veckor släpper Volvo en sista konceptbil innan helt nya XC90 visas upp. Men än så länge lägger Volvo locket på. Här kan du gissa och rösta hur den nya konceptbilen ser ut!

Volvos senaste konceptbil heter XC Coupé och ger en förhandsvisning av hur nästa XC90 kommer se ut. Snart släpps den tredje och sista konceptbilen innan vi får se den färdiga XC90-modellen.

Volvo visade stolt upp Concept Coupé i augusti och några månader senare var det dags för en högbyggd suv-version, kallad Concept XC Coupé. Volvo har utlovat tre konceptbilar innan den produktionsfärdiga versionen av XC90 visas upp i höst. Om bara några veckor är det premiär för det tredje och sista konceptet.

Platsen blir bilsalongen i Genève och på nätet är spekulationerna förtås redan i full gång. Volvo har ännu inte släppt några bilder eller detaljer om den nya konceptbilen, men antagligen bygger den på Volvos SPA-plattform. Det är designen som står i fokus, och inte tekniken. Förmodligen får den nya konceptbilen samma hybridsystem som de tidigare koncepten.

Så nu är det fritt fram för er läsare att gissa: vad ska Volvo visa upp i Genève? Blir det en ny sedanmodell? En snygg fyradörrarscoupé? Eller kanske rentav en cabriolet?

Jag tror definitivt att Volvos nästa konceptbil är en fyradörrars sedan.
109
147