Nya Adam Rocks – ska vända katastrofen

Nej, Opel Adam har verkigen inte blivit den succé som Opel hoppades – åtminstone inte i Sverige. Men nu kommer tuffa Adam Rocks med terrängdetaljer, tygtak och höjd markfrigång.
Annons

Nya Adam Rocks - ska vända katastrofen
Opel Adam kommer i en ny version med terrängdetaljer och högre markfrigång. Adam Rocks börjar säljas efter sommaren.
Nya Adam Rocks - ska vända katastrofen
Tuffaste konkurrenten heter Volkswagen Cross Up.

Nu är det drygt ett år sedan Opel visade upp konceptbilen Adam Rocks och det börjar bli dags för den produktionsfärdiga versionen. Den finns på plats i Opels monter på Genèvesalongen, som drar igång i mars.

Adam Rocks ska vara ett lite tuffare alternativ till ”vanliga” Adam och konkurrerar med Fiat Panda Trekking och Volkswagen Cross Up.

Opel bjuder på några roliga överraskningar i Adam Rocks: den har ett stort tygtak med tre lager som går att fälla ihop i C-stolparna elektriskt på fem sekunder. Adam Rocks har också en helt nyutvecklad 1,0-litersmotor med tre cylindrar och turbo.

Trots utseendet är bilen fortfarande framhjulsdriven. Opel Adam Rocks får 17- eller 18-tumsfälgar, 15 millimeter högre markfrigång, plastdetaljer på sidorna, nya lackfärger och tre valbara takfärger.

Opel Adam har verkligen inte blivit någon succé på den svenska marknaden. Förra året såldes 86 bilar. Kanske kan Adam Rocks ändra på den saken – vad tror läsarna?

Annons
Annons
Rulla till toppen