Bildläcka: Jaguar XFR-S Sportbrake med 550 hk

Någon har läckt ut första bilden på Jaguar XFR-S Sportbrake, den 550 hk starka sportkombin som ska utmana Mercedes E63 AMG, med flera. Vi hoppas på ett riktigt trevligt muller från Jaguars kompressormatade V8-motor.
Annons

Bildläcka: Jaguar XFR-S Sportbrake med 550 hk
Bildkvalitén är inte så bra, men här är i alla fall första fotot på Jaguar XFR-S Sportbrake. Räkna med att vi får reda på mer innan Genèvesalonen öppnar.

Det är väl en inte allt för vild gissning att vi ska få se nya Jaguar XFR-S Sportbrake premiärvisad på Genèvesalongen. Vi såg spionbilder på Jaguar XFR-S Sportbrake när den varvade runt på Nürburgring i ett högt tempo i somras och lät helt underbart, enligt fotograferna.

Jaguar XFR-S Sportbrake mixar ihop sportmodellen Jaguar XFR-S som kom 2012 med den eleganta kombimodellen Jaguar XF Sportbrake som presenterades samma år. Några officiella uppgifter på Jaguar XFR-S Sportbrake har vi inte ännu och varifrån den läckta bilden kommer från ursprungligen vet vi inte heller.

Sedanmodellen Jaguar XFR-S har 550 hk och 680 Nm med åttaväxlad automat från ZF, 0–100 km/h går på 4,4 sekunder och toppfarten är elektroniskt reglerad till 300 km/h. Sportkombin Jaguar XFR-S Sportbrake lär inte blir speciellt mycket långsammare. Enligt våra engelska kollegor är bilden ovan korrekt och priset för XFR-S Sportbrake hamnar sannolikt strax ovanför 80.000 pund i Storbritannien – på ungefär samma nivå som Mercedes E63 AMG.

Annons
Annons
Rulla till toppen