Vi kör Audi S1 och S3 Cab: ”Överraskande rolig!”

Som första tidning i världen har vi provkört nya Audi S1 och S3 Cabriolet i Åre – tillsammans med självaste Stig Blomqvist. "Det var lite nervöst", erkänner vår utsände.
Annons

Vi kör Audi S1 och S3 Cab:
Som första tidning i världen har vi fått provköra nya Audi S1 och cabrioletversionen av S3. Men tyvärr blev det ingen körning på isbanorna – våren är på väg…
Vi kör Audi S1 och S3 Cab:
Joakim Dyredand och fotografen Simon Hamelius kunde förstås inte motstå att ta en selfie med Stig Blomqvist.

Snart samlas journalister från hela världen i Åre för att provköra nya Audi S1 och S3 Cabriolet. Men vi på auto motor & sport har redan fått uppleva de båda nyheterna på plats, tack vare ett specialtillstånd. Anledningen är att vi just nu lägger sista handen vid vår 148-sidiga Audibibel som finns i butik den 27 mars.

Joakim Dyredand är på plats i Åre före alla andra för att känna på S1 och S3 Cabriolet.

”Vädrets makter har inte varit så snälla mot Audi, om man säger så. Det är riktiga vårforsar här uppe. Det har inte gått att köra på isbanorna. Men igår körde vi S3 Cabriolet på allmän väg, givetvis med taket nere”, säger han.
 


• Och hur skulle du beskriva den nya S3-cabben?

”Jag tror det var fyra plusgrader ute igår och vi behövde inte ens montera vindskyddet. Vi körde full fart på fläkten och så blåser den ju också ut varmluft ur nackstöden numera. Det här är den enda fyrhjulsdrivna cabben i sitt segment.”

• Men visst har du kört Audi S1 också?

”Jajemän, idag har vi kört S1 tillsammans med Stig Blomqvist som körde bredvid i en ”riktig” S1. Det var fantastiskt roligt att prata med honom, men också nervöst, för vi tog panoreringsbilder när vi låg tio centimeter ifrån varandra på skogsvägarna.”

Vi kör Audi S1 och S3 Cab:
Audi har ännu inte riktigt hunnit klart med förberedelserna uppe i Åre. Men vi har redan flängt runt med nya S3 Cabriolet och lilla S1.

• Vad tycker du om S1?

”Den är lite roligare än vad jag hade hoppats, åtminstone när man trycker in Dynamic-knappen så den låter lite mer. Det här är en äkta körvagn med manuell låda och ”analog” handbroms. Den kombinationen är inte helt vanlig idag med alla dubbelkopplingslådor!”

”Audi S1 känns rak, ärlig och trygg som en skolfröken trots isiga skogsvägar. S1:an är lätt att hantera och smidig till formatet. Men de jämtländska vägarna är inte lika bra, vi har flugit omkring mellan potthålen …”

• Något annat som vi borde veta?

”Ja, att Audi S1 finns i flera ärtiga färger, bland annat en knallgrön variant som heter Viper Green!”

Håll utkik efter Audibibeln, som släpps den 27 mars.

Annons
Annons
Rulla till toppen