Här är första officiella bilden på Bentleys nya suv

Bentley ska "göra en Cayenne" och släppa en helt ny suv-modell. Nu har vi fått en första bild där supersuven stormar fram i öknen. Vad tycks?
Annons

Här är första officiella bilden på Bentleys nya suv
Här stormar Bentleys nya suv-modell fram. Premiären dröjer till 2016, men Bentley har redan nu skickat ut den första teaserbilden.
Här är första officiella bilden på Bentleys nya suv
Bentley ska sälja mer än 15.000 bilar om året 2018 och då blir den nya suven mycket viktig. Den brittiska biltillverkaren har investerat nio miljarder kronor i tillverkningsanläggningen i Crewe.

Beskedet att Bentley ska bygga en suv har rört upp mycket känslor i bilvärlden. På Genèvesalongen 2012 bekräftade Bentley att de skulle ”göra en Cayenne” och visade dessutom upp den minst sagt kontroversiella konceptbilen Exp 9F.

Nu bjuder Bentley på en första bild på den produktionsfärdiga versionen av suv-modellen. Formspråket är nedtonat och betydligt mjukare än på konceptet Exp 9F – ett beslut som togs i mars 2012.

Bilden visar bara fronten, men vi kan åtminstone se de runda strålkastarna och den klassiska Bentleygrillen. Den nya suven, som ännu inte har något officiellt namn, ska vara ”en sann Bentley” och köparna ska kunna njuta av lyx, prestanda, kvalitet och hantverk som i vilken annan Bentleymodell som helst.

Målet är att skapa ett helt nytt segment på suv-marknaden, för kunder som inte tycker Range Rover är tillräckligt unik. Bentley ser heller inte alltför allvarligt på miljöegenskaperna – suven ska bli starkast på marknaden och som det ser ut nu får suven heller ingen dieselmotor, eftersom det inte är populärt på de marknader där bilen förväntas sälja som bäst: Ryssland, Kina och USA.

Först två år efter lanseringen kommer bilen som laddhybrid med en elräckvidd på fyra mil. Trots att prislappen hamnar på över 1,4 miljoner kronor säger sig Bentley ha fått 2.000 förhandsbeställningar på bilen. Säljmålet ligger på 3.000 bilar om året.

Bentleys nya suv börjar säljas 2016.

Här är första officiella bilden på Bentleys nya suv
Konceptbilen Exp 9F rörde upp känslor i bilvärlden och nu har designen mjukats upp en aning.
Annons
Annons
Rulla till toppen