Jaguar XJ visar upp sig – ser du skillnaderna?

Det börjar bli dags för en uppdatering av lyxiga Jaguar XJ för att hålla modellen fräsch ytterligare några år. När testförarna gick på lunch passade vi på att plåta nykomlingen – ser du skillnaderna?
Annons

Jaguar XJ visar upp sig – ser du skillnaderna?
Nej, det blir inga större förändringar när Jaguar ansiktslyfter toppmodellen XJ. Men under skalet blir skillnaderna lite större. Foto: SB Medien
Jaguar XJ visar upp sig – ser du skillnaderna?
När testförarna gick på lunchpaus passade vår spionfotograf på. Jaguar vintertestar nya XJ tillsammans med dagens modell på svenska vägar.

När Jaguar visade upp den nya XJ-modellen rörde den om ordentligt i den annars så konservativa Jaguargrytan. Tillsammans med XF- och XK-modellerna tog den Jaguar in i 2000-talet men designen faller förstås inte alla i smaken.

Här i Sverige har Jaguar XJ inte blivit någon storsäljare – Mercedes S-klass ligger i topp i lyxbilsligan. Men försäljningen har gått desto bättre i Storbritannien och USA. Nu kommer en ansiktslyft version för att hålla modellen fräsch ytterligare några år.

På våra spionbilder kan vi se att Jaguar testar nya XJ tillsammans med dagens modell, och därför kan vi enkelt se de största skillnaderna: ny stötfångare fram med annorlunda luftintag och nya kromdetaljer. På utsidan blir det alltså mer evolution än revolution.

Inte heller på insidan kan vi förvänta oss några större förändringar, men tekniken under skalet uppdateras desto mer. Jaguar har ännu inte bekräftat några detaljer, men det är inte otroligt att motorerna uppdateras med mer effekt och lägre förbrukning.

Eventuellt kan också den 8-stegade automatlådan bytas ut mot en 9-stegad, som redan finns hos koncernsyskonet Land Rover. Dessutom ryktas det om att Jaguar XJ faktiskt ska få fyrcylindriga motorer – Jaguar utvecklar just nu en ny motorfamilj som ska byggas i England.

Den ansiktslyfta versionen av Jaguar XJ lanseras i både kort (nåja, den mäter 5,13 meter på längden…) och långt utförande 2015.

Annons
Annons
Rulla till toppen