Hennessey Venom är tillbaka – siktar på 460 km/h

Trodde du toppfartsracet var över? Tänk om! Här är Hennessey Venom F5 som ska sätta alla konkurrenter på plats en gång för alla.

John Hennessey ger inte upp. Efter Venom GT kommer nu Venom F5 som ska bli ännu snabbare. Hennessey siktar på 466 km/h.

Du som hänger med i toppfartsracet kan inte ha undgått amerikanska Hennessey Venom GT, som utmanade Bugatti Veyron med en högst imponerande toppfartssiffra på 427,6 km/h. Men det är tydligen inte tillräckligt för sportbilstillverkaren i Texas.

Hennessey lanserar nu Venom F5, som är uppföljaren till Venom GT. Modellen får först och främst ny design som ska sänka luftmotståndet. Venom F5 får bland annat en stor vinge och en diffusor som byggs i kolfiber.

Förutom designförändringarna får Venom F5 också en hel del ny teknik för att öka effekten i V8-motorn. Exakt hur mycket effekt vi kan förvänta oss vill Hennessey inte avslöja, men i ett pressmeddelande indikerar Hennessey att "effekten kan överstiga 1.400 hästkrafter".

Mer effekt och lägre luftmotstånd kombineras dessutom med låg vikt eftersom Hennessey Venom F5 till stor del byggs av kolfiber och aluminium. Tjänstevikten ligger på under 1.300 kilo. "Gamlingen" Venom GT klarade 0–300 km/h på 13,63 sekunder och den tiden siktar Hennessey på att slå.

Hennessey Venom F5 får också en ny sekventiell växellåda (även om Hennessey lovar att en manuell låda finns kvar som tillval "för puristerna") och ett gps-baserat antisladdsystem som anpassas automatiskt när föraren kör på bana.

I pressmeddelandet lovar Hennessey att Venom F5 ska visas upp officiellt 2015 och att leveranserna börjar ett år senare. Minst 30 exemplar ska byggas. Priserna blir "högre än för Venom GT", som kostar 8,5 miljoner kronor.

Jag hejar på Hennessey i toppfartsracet!
66
246
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!