Jay Leno provkör Dodge Challenger SRT Hemi Hellcat med 717 hk

Vem blir först med att provköra den sinnessjukt starka Dodge Challenger SRT Hemi Hellcat med 717 hk? Jay Leno förstås och är han imponerad eller ej? Ingen svår gissning och skruva upp ljudet – den kompressormatade motorn låter ljuvligt ljudligt.

Det har sina fördelar att heta Jay Leno – utan större ansträngning rullar alla nya, spännande bilmodeller in i garaget för provkörning! Inte sällan är också Jay Leno först med provkörningen, som exempelvis Shelby GT500, Hennessey Venom GT, Lamborghini Aventador, Corvette C7, Porsche 918 Spyder, SRT ViperCamaro Z/28 och McLaren P1 (klicka på länkarna för att läsa mer).

Den kompressormatade 6,2-liters Hemi Hellcat är den starkaste V8-motorn som Chrysler någonsin byggt med sina 717 hk och 881 Nm. Likheten med sugmotorn 392 Hemi finns men Chryslers ingenjörer hävdar att de bytt ut 90 procent av delarna till Hemi Hellcat. Till och med motorblocket är annorlunda med speciella kylkanaler för vattnet som ska bemästra värmen.

De som köper en Dodge Challenger SRT Hemi Hellcat får med två nycklar, svart ger 500 hk och den röda ger toppeffekten 717 hk. Det går även att ställa ner motoreffekten till 300 hk om man ska lämna ifrån sig bilen (vem som nu skulle göra det med en Dodge Challenger SRT Hemi Hellcat).

Trevlig nog har Chrysler gett köparna till Dodge Challenger SRT Hemi Hellcat full valmöjlighet: manuell låda eller automatlåda. Den sexväxlade manuella lådan har hämtats från Dodge Viper och den åttastegade TorqueFlite-automaten har en mängd funktioner som föraren styr, till exempel SRT Launch Control och snabbheten i växlingarna.

Jay Leno berättar i filmen att han föredrar manuell låda, men bara för att retas lite har Chrysler valt automatlådan till  Challenger SRT Hemi Hellcat för att visa hur långt tekniken har kommit.

 

Bildgalleri: Titta närmare på Dodge Challenger Hellcat
Läs också: Dodge Challenger SRT Hemi Hellcat – med över 600 hk

Läs också: Dodge Challenger SRT Hemi Hellcat får 717 hästkrafter

Bil  Effekt  Vridmoment 
Dodge Challenger SRT Hemi Hellcat  717 hk 881 Nm 
SRT Viper  649 hk  868 Nm 
Chevrolet Corvette Z06  634 hk  861 Nm 
Lamborghini Aventador  700 hk  690 Nm 
I mitt drömgarage står en Dodge Challlenger SRT Hemi Hellcat!
135
31
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.