Plåtade en Pagani på svensk väg: ”Fick gasa som tusan”

Den italienska superbilen körs just nu omkring på svenska vägar och fångades på bild av en auto motor & sport-läsare, som hade en aning svårt att hänga med i sin Volkswagen Passat…!
Annons

Plåtade en Pagani på svensk väg:
En Pagani Huayra ser du inte varje dag – men ams-läsaren Tobias Ericson lyckades fotografera ett exemplar i Stockholmsområdet.

Det gäller att ha kameran framme – och det hade auto motor & sport-läsaren Tobias Ericson när han lyckades fånga en Pagani Huayra mellan Upplands Väsby och Täby i norra Stockholm.

”Jag hade min Volkswagen Passat och Paganin svängde ut från en tvärgata tre bilar framför. Jag trodde först det var en LaFerrari”, säger Tobias Ericson.

Han tog bilderna i farten och därför blev de heller inte särskilt skarpa – vi kan till exempel inte se registreringsnumret. Men vi kan se att bilen har gröna skyltar. Därmed kan bilen användas för tester av företag som tillverkar fordon eller fordonskomponenter, enligt Transportstyrelsen.

”Jag fick gasa som tusan för att hänga med”, säger Tobias.

Exakt vem som äger Paganin är inte helt klart, men den gröna skylten skulle kunna innebära att bilen används för tester av stötdämpartillverkaren Öhlins, som har huvudkontor i Upplands Väsby. Öhlins har sedan flera år ett samarbete med Pagani.

Det skulle också kunna handla om någon lycklig bilköpare som tar en provtur i den extremt exklusiva superbilen, som har en V12-motor från Mercedes AMG på 730 hästkrafter och en prislapp på mellan tio och tolv miljoner kronor. Även tillvalspriserna är imponerande: vad sägs om en backkamera för 45.000 kronor, eller en kaross i ”naken” kolfiber för ytterligare en miljon kronor?

Tack till Tobias Ericson för bilderna!

Läs också: Kungen tankar sin Ferrari – och blir en snackis
Läs också: Så svindyr blir din fullutrustade Pagani Huayra
Läs också: En av Sveriges första LaFerrari – och den tillhör Per Gessle

Plåtade en Pagani på svensk väg:
Plåtade en Pagani på svensk väg:
Plåtade en Pagani på svensk väg:
Plåtade en Pagani på svensk väg:
Annons
Annons
Rulla till toppen