Begagnatpriserna rusar!

Efter en längre tid med sjunkande priser på begagnat kan vi nu meddela att de ökar igen. Mest ökar Volvos kombibilar V60 och V70.
Annons

Begagnatpriserna rusar!
Här kan man se priserna i förhållande till index för motorvolym.

Färska siffror visar att begagnatpriserna är på väg upp igen efter sommarens värmebölja. Tittar man på ett längre perspektiv så har priserna faktiskt sjunkt stadigt sedan slutet av 2010. Men nu verkar det vända.

Ronny Svensson på Ynnor håller med: ”Trenden är att vi kommer att se en uppgång av priserna på andrahandsmarknaden de närmaste månaderna och fram över nästa sommar”.

Faktiskt visar alla bränslekategorier att de går en ljusare framtid till mötes. Till och med gasbilar, men framför allt hybridbilar har tagit ett bra vändning. En rolig detalj är att bilar vars motorstorlek ligger mellan 2,4 liter och 3,0 liter är de som håller värdet bäst i förhållande till nypris. Sämst går bilar med motorer under 1,2 liters storlek.  

”Vill man göra ett riktigt begagnatklipp i dag och har ett körmönster som passar ’bilar med sladd’, ska man satsa på en elbil”, kommenterar Ronny Svensson. 

I senaste auto motor & sport 20/2014 har vi en djuplodande artikel om bilars andrahandsvärde, vilken utrustning man ska välja för att behålla värdet, vilka karosstyper som står sig bäst och vilken färg man ska välja. Köp!

Begagnatpriserna rusar!
Här kan man se priserna i förhållande till index för bränsletyp.
Begagnatpriserna rusar!
Begagnatpriserna rusar!
Annons
Annons
Rulla till toppen