Vad nu – en fyrdörrars Audi TT Sportback?

Det har ryktats länge om en ny Audi TT-modell och det här kan vara första beviset på en konceptbil som ska visas på Parissalongen. Audi TT Sportback får som synes en fyrdörrarskaross med coupéprofil på taket. Kanske inte världens rymligaste kombi – men vad tycker du om modellen?
Annons

Vad nu – en fyrdörrars Audi TT Sportback?
Första illustrationen på en kommande, fyrdörrars Audi TT? Vi vet inte säkert, men det ser onekligen ut som en konceptbil som kanske dyker upp på Parissalongen.

Vi vet inte om det är Audi själva som läckt ut den här illustrationen, men stämmer uppgifterna är det ”äkta vara” och ett första smakprov på den nya TT-modell som ska premiärvisas i Paris.

Som ni alla minns har Audi använt flera konceptbilar för att visa potentialen i TT-familjen, som enligt företagsledningen sträcker sig långt utanför CoupéRoadster och snabba TT RS. Året inleddes med ”Audi Allroad Shooting Brake” på Detroitsalongen och senare på våren fick vi se både ”Audi TT quattro sport concept” liksom ”Audi TT Offroad Concept”.

Nya Audi TT baserar sig på VW Groups mångsidiga och mycket flexibla MQB-plattform. Konceptbilen Audi TT Sportback sägs vara 4.470 millimeter lång – alltså 290 millimeter längre än tredje generationen Audi TT. Den längden är fullt möjlig att åstadkomma med MQB-komponenterna, Skoda Octavia III är till exempel 466 centimeter lång. Att göra Audi TT Sportback cirka 4,5 meter lång gör också att den blir ett storleksmässigt mindre alternativ under Audi A5 Sportback som är 4,71 meter lång.

En fyrdörrars Audi TT Sportback skulle också bli ett lämpligt motvapen i kampen om premiumkunderna där Mercedes CLA just nu skördar stora framgångar. På samma sätt skulle Audi TT Offroad Concept kunna konkurrera med Mercedes GLA.

Den läckta illustrationen ovan sägs vara ”Audi TT Sportback Concept” och som ni nog ser är det en fyrdörrars, förlängd TT med ett coupéliknande stuk på takprofilen. Takhöjden lär inte bli den bästa i baksätet och bagagevolymen är förmodligen något begränsad. Men med en halvkombilucka bak skulle Audi TT Sportback kunna bli relativt användbar ändå och hitta sina entusiastiska kunder – om nu designen går hem? Vad tycker du, är det här en Audi TT som borde hamna i serieproduktion?

 

Missa inte denna läsning:

Därför är alla Audi så lika – TT-designern Daniel Garant förklarar

 

Vad nu – en fyrdörrars Audi TT Sportback?
En Audi TT med fyra dörrar är inte helt fel i Audis modellflora, den skulle kunna bli en lämplig konkurrent till populära Mercedes CLA.
Vad nu – en fyrdörrars Audi TT Sportback?
Ännu så länge har vi bara några dåligt upplösta designskisser på det som förmodligen är en konceptbil ämnad för Parissalongen. Vi uppdaterar så fort vi vet mera.
Annons
Annons
Rulla till toppen