Det blir ingen Evo XI – vänta dig en SUV istället

Det blir ingen elfte upplaga av rallyjärnet Lancer Evolution som en hel värld förälskat sig i. Istället planerar Mitsubishi en snabb SUV med hybridteknik som ersättning!
Annons

Det blir ingen Evo XI - vänta dig en SUV istället
Evo X. Den sista i raden av Evolutionbilar som byggdes av Mitsubishi för en suktande publik.

Den kommer inte att finnas så som vi är vana vid att se den. Den ersätts med en prestanda-SUV i samma anda”, sade Mitsubishi-chefen Kanenori Okamoto vid bilsalongen i Paris om framtiden för en Lancer Evolution XI. Istället ska Mitsubishi lansera en SUV med teknik från Pikes Peak-racern MiEV Evolution III. 

Exakt vilken SUV man väljer att trimma med hybridgodis är ännu inte aktuellt. Det vi vet är att MiEV Evolution III har fyra stycken elmotorer och en total kapacitet på 450 kW (612 hk) samt flitigt användande av S-AWC (Super All Wheel Control) som introducerades redan i Lancer Evolution X. 

”Det är fortfarande roligt att köra grönt. Det är en utmaning att göra det roligt, men inte en speciellt svår sådan. Elbilars prestanda är väldigt bra”, sade Mitsubishis brittiska chef Lance Bradley till tidningen Autocar. 

Det blir ingen Evo XI - vänta dig en SUV istället
Mitsubishis Pikes Peak-racer MiEV Evolution III. Fyrmotorig, fyrhjulsdriven elracer med 450 kW (612 hk). Klicka för fullstorlek!
Annons
Annons
Rulla till toppen