21/2014: Test av fem rymliga kombibilar - Huldt kör GT3 Cup

Vi testar fem smygsportiga kombibilar och avgör om nya Active Tourer är en "äkta" BMW? Fredrik Huldt provkör Porsche GT3 Cup och ifrågasätter sitt yrkesval. Så luras du av förbrukningssiffrorna - vi granskar den verkliga förbrukningen.

Nr 21 finns i butik från 2 oktober 2014.

Exklusivt. Fredrik Huldt provkör Porsche GT3 Cup! Världens mest framgångsrika sportbil utgör basen till världens mest framgångsrika racingbil. En bil så bra att den får honom att ifrågasätta sitt eget yrkesval.  

Bränslebluffen. Så luras du av förbrukningssiffrorna. Alla bilar blir snålare på pappret, men skillnaden mellan uppgiven och verklig förbrukning ökar ständigt. 

Test. Fem smygsportiga kombibilar. BMW bygger en buss och ruckar på gamla principer om bakhjulsdrift. Är märkets första framhjulsdrivna bil ett hot i mpv-klassen - och är den en "äkta" BMW? Vi testar BMW 218i Active Tourer mot Ford C-Max, Kia Karens, Mercedes B-klass och VW Golf Sportsvan.

Begagnatduell. Vintern är på framfart och då kan det kännas tryggt med en suv. Varför inte någon av de två tåliga arbetshästarna Hyundai ix35 eller Toyota Rav4. Båda finns med fyrhjulsdrift och båda är relativt nya. Bra vinterbilar men två helt olika profiler. Vilken passar dig?

Reportage. Le Mans och Michelin hör ihop. Däckjätten utrustade den första Le Mans-vinnaren premiäråret 1923. Sedan 1998 är det hela 17 vinster i följd. Under årets tävling träffade vi sportchefen Pascal Couasnon och snackade däck, däck och åter däck. 

Provkörningar av Ford Focus 1,0T Ecoboost och Kia Soul EV.

Extra bilaga - 32 sidor om Opel. 

Som vanligt prislistan, vagnpark, krönikor, bilägarskola, nyheter och mycket mer.  

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.