Fordchefen: Vi skulle kunna bygga en Tesladödare

Ford har absolut vad som krävs för att bygga en utmanare till den eldrivna prestandabilen Tesla Model S, med sedankaross och lång räckvidd. Det påstår Fordchefen Mark Fields – men han vill inte säga om någon sådan modell faktiskt är under utveckling.

Kanske kan vi förvänta oss en Teslautmanare från Ford i framtiden? Enligt Mark Fields, vd för Ford, skulle företaget mycket väl kunna bygga en Teslakonkurrent redan idag.

Det är ett knappt halvår sedan det stod klart att Mark Fields skulle bli ny vd för Ford efter Alan Mulally. I förra veckan deltog Mark Fields i ett konferenssamtal med Wall Street-analytiker och journalister.

Mest uppseendeväckande var Fordchefens uttalande om elbilar. Enligt Mark Fields har Ford den expertis – både när det gäller utveckling och tillverkning – som krävs för att bygga en prestandabil med sedankaross och eldrift, med lång räckvidd. Han ville dock inte bekräfta att Ford faktiskt ska bygga en Tesladödare.

"Men det är i linje med vår produktfilosofi", sade han enligt USA Today.

Den enda helt eldrivna bilen som Ford bygger idag är Focus Electric. Därtill finns ett antal hybrider, bland annat nya Mondeo Hybrid som snart börjar säljas i Sverige.

Ford har enligt Mark Fields redan köpt en Tesla Model S, både för att provköra och för att plocka isär den och undersöka tekniken närmare.

Läs också: Svenska priser på Tesla med fyrhjulsdrift: "Den här bilen är helt galen"
ams-tv: Redaktionen snackar om nya BMW:n, bränslebluffen och Tesla
Läs också: Vi provkör Ford Mondeo – är detta klassens nya kung?

Jag tycker det vore kul om fler biltillverkare satsar på prestandabilar med eldrift och lång räckvidd. Kom igen!
335
20
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.