Verkstadschefen om fusket: ”Det är rent kriminellt”

Det finns ingen bra lösning på det stora verkstadsfusket, där bilverkstäder hittar på egna fel och lurar bilägarna att betala dyrt, säger verkstadschefen Lars Lindholm till Motor-Magasinet.
Annons

Den stora granskningen av bilverkstäder som Kalla fakta gjorde i TV4 blev en snackis i branschen – bara en av åtta verkstäder blev godkänd och en av dem hittade på ett eget fel. I många fall råddes bilägarna att reparera fel helt i onödan för tusentals kronor.

En av många som reagerat på verkstadsfusket är Lars Lindholm på Lidingö Bilteknik, som är auktoriserad Volvoverkstad. I en intervju med Motor-Magasinet ger han sin syn på det omfattande problemet.

”En del av felen som visades i Kalla faktas granskning var ren kriminell verksamhet och det har vissa mindre nogräknade personer alltid sysslat med”, säger Lars Lindholm till Motor-Magasinet.

En utbildning i nätverksarkitektur på några dagar med två olika biltyper är ungefär som att servicepersonalen ska ”bli klar läkare och veterinär på fyra dagar och därefter få operera alla däggdjur från människa till blåval”, enligt Lars Lindholm.

”De riktigt duktiga och intresserade allbilsverkstäderna var bra förut och är det idag också – bara man vet sina begränsningar och har rätt inställning mot kund men även märkesverkstäder som hjälper till när det krisar. I stort ser jag ingen lösning på verkstadsfusket”, säger han till Motor-Magasinet.

Läs också: Kalla fakta granskar bilverkstäder som missar viktiga fel
Undersökning: Hur nöjd är du med garantierna på din bil?

Annons
Annons
Rulla till toppen