Landwind X7 är en Range Rover Evoque för en tredjedel av priset

Den senaste i raden av kinesiska kopior är Landwind X7, som i princip är en klonad Range Rover Evoque. Men det finns en stor skillnad jämfört med originalet: kopian är betydligt billigare. Den ska säljas för mindre än en tredjedel av priset för en Evoque.

Likheten med Range Rover Evoque är minst sagt slående. Klicka för att se fler bilder hos Car News China.

Du har sett dem förut, de kinesiska kopiorna som ser ut nästan exakt som sina förebilder men som är mycket billigare – och oftast mycket sämre. Den senaste i raden heter Landwind X7.

Som du kan se är detta en Range Rover Evoque-klon, men här är det en Mitsubishimotor med turbo på 2,0 liter och 200 hästkrafter som står för kraften. Den nya modellen visas upp på bilsalongen i Guangzhou.

Det är faktiskt samma bilsalong som Land Rover ska visa upp det första Kinabyggda exemplaret av Range Rover Evoque. Den byggs i samarbete med Chery Automobile.

I nuläget kostar en engelskbyggd Range Rover Evoque motsvarande 640.000 kronor. När den Kinabyggda versionen börjar säljas blir den mycket billigare – omkring 500.000 kronor, enligt Car News China.

Men det är ändå ordentligt mycket dyrare än en Landwind X7 som börjar på strax under 150.000 kronor, alltså ungefär lika mycket som en ny Volkswagen Polo här hemma i Sverige, eller mindre än en tredjedel av priset för originalet Range Rover Evoque.

Läs också: Jaguar och Land Rover öppnar fabrik i Kina
Läs också: Nya Land Rover Defender går grönt ljus
Läs också: Superlyxig Range Rover med plats för dina gevär

Jag tycker det är helt okej att kinesiska biltillverkare kopierar europeiska.
124
705
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.